Perusta

Vuoden suunnitelma

Nuku kahdeksan tuntia. Syö lautasmallin mukaan. Liiku säännöllisesti. Lähes kaikki osaavat sanoa, miten pitäisi toimia elääkseen terveellisesti. Arjessa ja erityisesti lapsiperhearjessa itsestäänselvyydetkin hämärtyvät helposti. Energia ja ajatustyö menee välttämättömyyksien hoitoon.

Terveellistä

Suunnitelmani on vuoden ajan nostaa käsittelyyn yksi itsestäänselvyys kerrallaan. Järjestyksen valikoin vuoden kierron mukaan. Arjen keskellä enemmän organisointia vaativat teemat ajoitin työkuukausille. Alkuun valikoin myös itselle tällä hetkellä keskeisimpiä teemoja.

Tie_huipulle

Uskon, että jokaisella on ajatus ideaalitilanteestaan. Tie sinne on usein pitkä ja kiemurainen. Minun ei ole tarkoitus tähdätä suoraan huipulle. Haluan koettaa joitain pieniä muutoksia kerralla. Näin hyvinvointi voisi parantua arjen realiteettien puitteissa.

Jokaisen aihealueen käsittely alkaa viikon seurannalla. Sen perusteella arvioin, miten tämän hetken tapoja voisi muokata parempaan realistisesti. Vuoden alussa ja lopussa teen myös kahden viikon hyvinvointiseurannan. Jospa positiivinen kehitys olisi ihan mitattavissakin.

Teemojen järjestys

 1. Perustan luominen
 2. Uni ja ruudut
 3. Kehonhuolto
 4. Parisuhde
 5. Lasten kanssa voimaantuminen
 6. Aktiivisuus
 7. Ravinto
 8. Yleinen terveys ja sairaudet
 9. Itsensä toteuttaminen ja henkiset voimavarat
 10. Työ ja sosiaaliset suhteet
 11. Elämänhallinta, koti, tavarat
 12. Loppuarvio

Tulossa on siis mielenkiintoinen vuosi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s