Perusta

Kuka minä olen? – Luova lääkäriäiti

Kun alkaa tavoitella uutta elämässään, on hyvä miettiä oma perusta ensin. Silloin voi karsia turhaa ja lisätä tarpeellista: optimoida maksimoimisen sijaan.

Ensimmäinen keskeinen kysymys on. Kuka minä olen? Tavoitteena on löytää itseään syvemmin kuuvaavat asiat. Määrittelyn pitäisi tulla sisältäpäin, ei ulkoa. Esimerkiksi yhteiskunnallinen luokittelu ei välttämättä auta kovin pitkälle.

TranseoOlen pienestä pitäen ideoinut paljon. Kaikenlaisia projekteja on näihin vajaaseen kolmeenkymmeeneen vuoteen mahtunutkin. Innostun, kun saan kehittää jotain luovaa ja älykästä. Usein näihin liittyy myös käsillä tekemistä.

Lapsiperhearjessa ei voi enää uppotua kokonaiseksi päiväksi projektiinsa. Toisaalta ajan rajallisuus onkin kirkastanut, mistä oikeasti tykkään. Vapaan hetken käyttäminen johonkin luovaan ja kehittävään tuntuu juuri minulta.

Me_olemme_tässä

Äitiys on selkeä ja merkityksellinen osa vastausta. Sen roolin tärkeys nousee tällä hetkellä myös korkealle. Kukaan muu ei ole äiti lapsilleni kuin minä.

Lääkäri

Lääkäriys identiteettinä muotoutuu enemmän ihmisten kohtaamisen ja ongelmanratkaisun kautta kuin ammattinimikkeestä.

Viime vuoden aikana olen myös ymmärtänyt uuden alueen, josta saan “kicksejä”. Tietynlainen riskinotto ja uuden kokeileminen on myös osa minua. “Kokeilematta ei tiedä” on sanonta, jota välillä käytän.

Myöhemmin lisäsin tähän vaimona olemisen. Jotenkin se on tässä elämänvaiheessa sekoittunut äitinä olemiseen. Toivon mukaan tämä voisi taas vahvistua, kun tiivis vauva-aika vähän helpottaa.

Halu nähdä asiat positiivisesti ja mahdollisuuksina tuntuu myös tärkeältä. Lisäksi on kyllä muitakin arvoja, ominaisuuksia ja mieltymyksiä, jotka määrittävät minua. Kaikkea en avaa nyt tähän.

Kuka_sinä_olet

Kuka sinä olet? Kun vastaus tähän on muotoutunut, voi alkaa rakentaa hyvinvointia siihen päälle. Silloin hahmottaa paremmin, mistä saa voimaa ja mikä on “turhaa”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s