Perusta

Voittamisen anatomia

Yksi inspiraation lähteistäni on Aki Hintsa ja hänen konseptinsa  kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Sen avulla hän on valmentanut niin urheilun kuin yritysmaailman mestareita.

Olin jo muutaman vuoden intoillut hyvinvointiajatuksesta lääketieteessä. Hyvinvointiin perustuva ennaltaehkäisy tuntuisi todella merkityksellisteltä. Voisimme välttää monia sairauksia hyvillä valinnoilla. Tämä on kuitenkin tuntunut kovin epämääräiseltä ja jopa epärealistiselta. Elämäntapoihin on niin vaikea vaikuttaa. Muutokset eivät onnistu, tai onnistuvat vain hetkeksi.

Lukiessani kirjaa Aki Hintsasta innostuin todella. Joku älykäs ja vaikutusvaltainen henkilö on toteuttanut unelmoimaani konseptia. Aloin miettiä, voisiko näitä oppeja soveltaa myös lapsiperhearjessa. Yritysjohtajilla on työntäyteinen elämä. Niin on myös lapsiperheen vanhemmilla.

Voittaja

Hintsan filosofian perusta on “Core”, eli ydin. Se koostuu kolmesta keskeisestä kysymyksestä:

  • Kuka minä olen? 
  • Mitä minä haluan? 
  • Hallitsenko omaa elämääni? 

Näiden kysymysten hahmottaminen antaa perustan hyvinvoinnin luomiselle. Sen lisäksi hän linjaa hyvinvoinnin peruselementit: uni, ravinto, aktiivisuus, biomekaniikka, yleinen terveys ja henkinen energia. Hän perusti oppinsa tutkittuun tietoon, mikä vakuutti monet kriittiset mestarit.

Hänen mukaansa “Menestys on hyvinvoinnin sivutuote.” Ei paha.

Jos joku muu on lukenut kirjan ja saanut siitä inspiraatiota, kuulisin mielelläni siitä nousseita fiiliksiä. Niitä voi kirjoittaa tähän alle tai facebook-sivulle. Mutta saa myös ihan lueskella ja seurailla myös :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s