Perusta

Jahkailun arvo

Varmaan jonkun mielestä tässä on jo jahkailtu ihan tarpeeksi. Eikö kannattaisi ryhtyä jo toimeen. Toki jossain vaiheessa on toiminnan aika, eikä loputon jahkailu auta. Toisaalta kuitenkin hyvän perustan luominen on onnistumisen pohja.

Todellisen muutoksen aikaansaamisessa täytyy muutoksen lähteä todella syvältä. Ei riitä, että nyt toimii uudella tavalla. Kohtaamatta itseään palaa luultavasti takaisin vanhaan. Uskon, että käytöksen juureen ja taustoihin täytyy pureutua.

Sen takia “jahkailulla” on oma arvonsa. Se, että kerää halua ja muuttaa ajattelutapaansa, voi kantaa pitkällekin. Vuodenkin käyttäminen “jahkailuun” ilman toimia on arvokasta, jos se saa aikaan monia vuosia kestävän muutoksen.

Suurin oma jahkailuni liittyy urheiluun. Jossain vaiheessa tajusin, että urheilu on yhtä suorittamista: suositusten noudattamista ja oikein tekemistä ilman hyvää mieltä. Olen jahkannut tätä asiaa useamman vuoden. Lopetin “pakolla” liikkumisen. Aloin liikkua vain seurassa, mikä toi hyvän mielen. Nyt alan löytää sosiaalisen ilon ja luovuuden liikunnassa. Toivon, että tämä kantaa pitkälle.

Niinpä kannustan kaikkia jahkailemaan. Mihin haluaisit saada motivaatiota? Mihin haluaisit pyrkiä? Voit vaikka jahkailla koko tämän vuoden minua seuratessa ja kerätä halua. Tai sitten olet ehkä jahkaillut tarpeeksi ja on toiminnan aika. Sinä päätät!

Kohti_valoa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s