Perusta

Tiedostamaton toiminta

Näen karkkipussin. Otan karkin. Toisenkin. Ja ehkä haen vielä kolmannen… Skrollaan facebook.ssa. Näen kivan videon. Klikkaan. Jaa tässä on toinenkin hauska. Ja tästä videosta olen kuullut joskus… Välillä stimulukset vievät mennessään. Teen asioista, jotka eivät ole tärkeysjäsrjestykseni mukaisia.

Värisuora

Keskustelin erään tuttuni kanssa kirjoituksistani. Esille nousivat tiedostamaton ja tiedostettu toiminta. Ärsykkeet herättävät spontaania toimintaa.  Se ei vaadi energiaa ja vie helposti mukanaan. Se on meissä sisäänrakennettua. Tiedostamatta emme edes huomaa sitä.

Keskustelun jälkeen aloin huomioida toimintaani. Olin saanut illalla lapset yksin nukutettua. Ensimmäinen reaktioni oli kaivaa jäätelöä pakastimesta ja istahtaa nojatuoliin. Tavallisesti olisin tehnyt näin ja ehkä ajatellut, että olen palkkani ansainnut. Tämäkin olisi ollut aivan okei, jos mielestäni silloin olisi ollut hyvä aika herkutella ja palkita itseni. Pysähdyin nyt miettimään. Totesin, että kulho jugurttia ja hedelmiä on enemmän tavoitteideni mukainen ja herkkua myös. Pöydällä oli ilokseni juuri täydelliseksi kypsynyt mango. Lopputulos oli aivan yhtä hyvä tai jopa parempi. Lisäksi tunsin pientä voitonriemua. Olin tavoittanut tiedostamattoman toimintani.

Jugurttia_hedelmiä_ja_pähkinöitä

Tässäkin saa olla armollinen. Päätökset ja tiedostaminen vievät energiaa. Energia kannattaa kohdentaa merkityksellisiin asioihin. Totesin itse kuitenkin, että tämän pohtiminen oli hedelmällistä.

One thought on “Tiedostamaton toiminta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s