Uni ja ruudut

Puolison reaktiot

Esittelin toissapäivänä #unijaruudut-tavoitteeni puolisolleni. Ensiksi reaktio oli varautunut, mutta keskustelulla saimme aikaan hyvän yhteisen suunnitelman. Yrityksenä on pitää kiinni yhteisestä vuorokausirytmistä ja mahdollistaa molemmille tärkeät ruutuhetket ennen iltamyöhää.

Vuorokausirytmistä olimme aikalailla samaa mieltä. Kunnon uni on houkutteleva, vaikka se lyhentää entisestään “omaa aikaa” illalla. Aivan helppo tämäkään päätös ei ollut. Ainakin kaksi viikkoa voi kuitenkin testata näin.

Ruudun sulkeminen tiettyyn aikaan taas oli hankalampi kapitteli. Miehelläni ei ole samalla tavalla rauhallista pidempää hetkeä päivällä, jolloin voi hoitaa niin tarpeellisia kuin viihdyttäviä ruutuasioita. Illalla on lähes ainoa sopiva hetki maksaa laskuja, selata uutisia tai pelata rauhassa. Mielummin sen tekee silloin kuin lasten ollessa hereillä.

Ruutuhommia

Aamulla herääminen aiemmin ei tuntunut toimivalta ratkaisulta ruutuasioiden hoitamiseen. Ennustamattomuus kestossa oli ongelma.

Sovimme, että kahtena iltana viikossa (maanantaina ja torstaina) hoitaisin yksin iltapuurot ja iltatoimet, jolloin mieheni saa ruutuaikaa. Lounastauolla hän pystyy myös selaamaan uutisia ja tekemään tietyt jokapäiväiset älytehtävänsä. Tavoitteeksi ajattelin myös kerran viikossa mahdollistaa hänelle rauhalliset kaksi tuntia omaa ruutuaikaa. Joku ilta tai viikonloppuna lähtisin lasten kanssa jonnekin kylään tai ulkoilemaan.

Näillä yhteispohdinnoilla lähdemme #unijaruudut-kokeiluun. Miehelleni oli myös tärkeä kuulla, että nyt kokeilemme ensin kaksi viikkoa. Suunnitelma ei ole suoraan koko vuodelle. Saa nähdä löytyykö tästä järkeviä hyvinvoinnin palasia meille molemmille pitemmäksikin ajaksi.

Pohdintojen hetki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s