Uni ja ruudut

“Oikein” tekeminen sekoittaa elämän… aluksi

Kun alkaa panttaamisen sijaan syömään oikein, paino nousee aluksi. Kun pitkään yöheräilyjen kanssa selvinnyt äiti saa vihdoin nukkua paremmin, iskee väsymys kahta kovemmin. Pikatuloksia ei aina ole tarjolla hyvinkään tekemällä. Jotain tämänsuuntaista olen kokenut myös elämänhallinnan kanssa ensimmäisen kokeiluni aikaan.

Olen nyt säännöllistänyt vuorokausirytmiäni. Tavoitteena on tasapainoisempi ja jaksavampi arki. Siitä huolimatta tuntuu, että tietty elämänhallinta on levähtänyt entisestään. Erityisesti huomaan tämän kodissamme. Kello 22 jälkeen en ole tehnyt mitään kotitöitä. Keittiö on saanut jäädä tiskikasoineen odottamaan seuraavaa päivää. Viikattavat pyykit ovat muistuttaneet itsestään peilin kautta ilman tulosta.

Pyykkisetti_odottaaOlen kuitenkin päättänyt, että näinä viikkoina priorisoin unet ja säännöllisen vuorokausirytmin. Kestäähän alituiseen sekasotkuun heräämistä muutaman viikon. Aiemmin olen nipistänyt unista siivotakseni keittiön tai hoitaakseni loput pyykit, jos sellaista on päivältä jäänyt. Siistiin keittiöön herääminen on arjen luksusta.

Tähän asti olen mitoittanut päivän niin, että unista voi tarvittaessa nipistää. Kun tämä vaihtoehto poistetaan, eivät asiat kuitenkaan tapahdu itsestään. Samat hommat pitää hoitaa.

KaikenlaistaSpekuloin, että tämä on välivaihe. Kun tärkeät asiat, kuten unen, saa järjestykseen alkavat muutkin asiat asettua paikoilleen järkevämmällä tavalla. Saa nähdä toteutuuko tämä vai päädynkö sietämään kaaosta vain paremmin. Tärkeysjärjestyksessä jaksavampi ja hyvinvoivampi minä on kuitenkin korkeammalla kuin alituiseen siisti koti. Tämä on ainakin kirkastunut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s