Uni ja ruudut

Unelma-aamu

Auringon ensimmäiset säteet tanssivat lakanoilla. Ne puikahtelevat sisään sälekaihtimien välistä ja löytävät tiensä peiton alta pilkottaville varpaille. Peitto kohoilee rauhallisen hengityksen tahdissa. Luomien alla uni maalailee vielä tarinoitaan.

Tyynyn kulmaKäännän kylkeä. Hiljalleen herään uuden päivän todellisuuteen. Avaan silmäni ja katson hetken valkoista kattoa.

Käännyn katsomaan nukkuvaa puolisoani. Muistot täyttävät hetkeksi mieleni. Niin moneen aamuun olemme saaneet herätä yhdessä ja nukahtaa kaikkien seikkailujen jälkeen toistemme viereen. Nousen hiljaa ja avaan ikkunan. Raikas ilma tervehtii vielä unenpöpperöisiä silmiäni. Jostain kuului lintujen laulua. Palaan vielä peiton alle hetkeksi. Mietin tulevaa päivää, viereisessä huoneessa nukkuvia lapsiani ja elämää yleensä. Kiitän kaikesta hiljaa mielessäni. Edessä on uusi mahdollisuuksien päivä.

Tartun kirjaan yöpöydälläni ja luen hetken. Vieressäni puolisoni hengittää rauhallisesti. Annan hänelle suukon poskelle. Huomenta rakas.

Aamu utu

Nousen ja venytän itseni pitkäksi. Tunnen, kuinka vielä hieman jähmeät jäseneni alkavat herätä uuteen päivään. Lintujen laulaessa venyttelen ja herättelen itseäni. Hengitän syvään ja tunnen, kuinka ilma virtaa keuhkoihini. Minä elän. Pyöritän hartioitani ja nousen varpailleni. Kyykistyn pieneksi rusinaksi. Suoristan itseni täyteen pituuteen ja rentoudun.

Valitsen vaaterekiltä muutaman vaatekappaleen. Ne tuovat mieleen hyviä muistoja ja saavat mielen positiiviseksi. Näiden kanssa on hyvä kohdata uusi päivä. Astelen peilin eteen. Minua katselevat tuikkivat ja odottavat silmät. Hei siellä. Mukava nähdä taas! Näytän hienolta tänään.

Kaikille aisteille

Raikas vesi maistuu hyvälle. Värikäs tuoremehu loiskahtaa lasiin. Kiehuva vesi ympäröi tuoreen mintunoksan ja saa tuoksuvan höyryn nousemaan kasvoilleni. Pehmeä jugurtti, raikkaat hedelmät ja rapiseva mysli herättelevät viimeisetkin aistit uuteen päivään.

Astelen kevyin askelin lastenhuoneeseen. Huomenta. Nyt on uusi päivä!

– – – –

Unelmien tiedostaminen saa aikaan sekä hyviä fiiliksiä että tavoitteellisuutta. Tämä unelma tuntuu kuitenkin kokonaisuutena epärealistiselta. Ehkä pienin askelin saatan päästä vähän lähemmäksi. Joka tapauksessa kirjoittamisesta tuli hyvä fiilis :).

IMG_3291.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s