Uni ja ruudut

Suljettuja ovia

Olin useampaan kertaan aikaisemmin lukenut unen olevan parempaa viileässä. Lapsiperheessä, jossa ovet käyvät koko ajan, tällainen oli tuntunut epärelistiselta. Yllätyin kuitenkin, miten tämä toimikin. Siihen samaan kokeiluun lisäsin toisen suljetun oven. Ei se ollutkaan niin vaikeaa.

Laitoin makuuhuoneen patterin pienemmälle ja suljin makuuhuoneen oven. Saa nähdä, mitä tästä tulee. Välillä ovi jäi auki, mutta usein tuli laitettua kiinni. Illalla huone tuntui viileämmältä. Seuraavana päivänä ovi oli pitempään auki illalla. Suljin sen vain muutama tunti ennen nukkumaanmenoa. Makuuhuone oli taas mukavasti viileämpi.

Välillä avasin ikkunan myös hetkeksi illansuussa, mitä en ole aiemmin yleensä tehnyt. Kokeilun loppua kohti tein tämän usein jo aamupäivällä, kun nostin peiton jalkopään penkille tuulettumaan. Aiemmin peitto on jäänyt harmillisen usein vain mytyksi sänkyyn ennen petaamista. Nyt nämä yhdistettynä tekivät nukkumaolosuhteistakin mukavasti raikkaammat.

7F595CC6-5604-4546-B35B-E644B60DD2B2

Luin kerran myös siitä, kuinka pesuhuoneen ovi kannattaisi pitää kiinni. Pesuhuone pysyisi lämpimämpänä ja sähköä ei kulu muun asunnon lämmittämiseen pesuhuoneen lattialämmöllä. Olin sivuuttanut tämänkin turhan hankalana aiemmin. Nyt otin tämän samaan suljettujen ovien kokeiluun. Ei tämäkään täydellisesti onnistunut. Ovi oli kuitenkin useammin kiinni ja eron kyllä huomasi, kun tuli mukavan lämpimään pesuhuoneeseen.

Suljetuista ovista ei todellakaan kannata ottaa stressiä. Edelleen ne ovat usein auki. Niihin pyrkiminen ei kuitenkaan vienyt mielestäni erityisemmin energiaa, kun  suhtautui tähänkin rennosti.

77718D83-7115-4BB3-BE17-4441713AEE11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s