Kehonhuolto

#VahvaJaArvokas – Kehonhuoltokuukausi alkaa nyt!

Nyt tavoitellaan positiivista ja arkea tukevaa hyvää oloa, ei hampaat irveessä tehtyjä urheilusuorituksia. Henkilökohtaisesti tämän pohtiminen tuntuu hyvin tarpeelliselta. Siksi valitsin tämän heti toisen kuukauden teemaksi. Tavallaan aihe tuntuu raskaalta, mutta silti näen siinä positiivisen mahdollisuuden. Tavoitteet tulevat ainakin olemaan aika pieniä edes jonkinlaisen onnistumisen mahdollistamiseksi.

“Fit mama” tuntuu aika vieraalta käsitteeltä. Lapsiperhearjen pyörityksessä on kyllä aktiivinen. Keho ei saa kuitenkaan oikeastaan mitään huomiota. Sen pitää vain kestää. Kuormitukset on aika yksipuolisia. Välillä niskat menee jumiin tai jokin jännerasitus alkaa vaivata. Itsestään huolehtimalla olisivat nämäkin pysyneet poissa. Mutta miten se olisi mahdollista?

Cape of good hope

Minusta olisi mahtavaa olla hyvinvoiva ja hyväryhtinen nainen. Haluaisin, että kehoni olisi vahva ja kestäisi arjen fyysiset vaatimukset hyvin. Mielummin käyttäisin energiani hyvän olon kehonhuoltoon kuin huonon olon niskajumppaan.

Meillä jokaisella on vain tämä yksi keho. Siitä huolehtiminen on viisautta. Se unohtuu kuitenkin helposti kaiken muun keskellä. Nuorena vielä kroppa kestää varsin hyvin. Suunnittelematta keho jää siis ainakin itsellä huoltamatta.

Splash!

Aiemmin olen mieltänyt kehonhuollon lihaskunnon ylläpitämiseksi, hampaat irvessä salilla käymiseksi. Oman ajan käyttäminen siihen nyt tuntuu todella vaikealta. Viime vuosina on perspektiivini tässä asiassa laajentunut. Moni muukin, jopa rauhallinen, aktiviteetti tukee lihaskuntoa. Kuntosali on vain yksi vaihtoehto. Yhtäkkiä tämä alkaakin tuntua paljon mahdollisemmalta.

Tässä kuussa keskityn nimenomaan kehon vahvuuden tukemiseen. Kehon hyvinvointiin liittyy myös kestävyysurheilun ja yleisen aktiivisuuden kautta saatavat hyödyt. Niihin palaan kuitenkin myöhemmin aktiivisuuskuukautena.

Tämän ensimmäisen viikon pohdin nykytilannetta ja arjen asettamia haasteita. Sitten lähtee kahden viikon kokeilu käyntiin. Saa nähdä tuleeko tästä myös hyvän mielen setti.

Luonnon ihmettelyä

2 thoughts on “#VahvaJaArvokas – Kehonhuoltokuukausi alkaa nyt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s