Kehonhuolto

Pidemmällä perspektiivillä

Lapsiperheessä eletään tätä päivää ja tätä viikkoa. Välillä ehtii miettiä tulevaa kesää. Oma elämä 40 vuoden päästä tuntuu todella kaukaiselta. Valinnat, jotka kantavat sinne asti tehdään kuitenkin vuosikymmeniä aikaisemmin. Minkälainen vanhus haluaisin olla? Tukeeko tämän hetkinen elämäni sitä visiota? Ja miten tähän voisi suhtautua ilman, että se saa aikaan ylimääräistä stressiä?

Valtameren verran ajatuksia

Tietysti jokainen haluaisi olla virkeä ja terve vanhus. Moniin sairauksiin ei toisaalta voi vaikuttaa. Toimintakyky ja kehon hyvinvointi on kuitenkin paljon itsestä kiinni. Kivut on yksi ikävimmistä kumppaneista, joita voi saada. Usein ne liittyvät juuri tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin, joiden pahin vihollinen on vahva keho. Ne kuitenkin kehittyvät niin salakavalan hitaasti, ettei alkua edes huomaa.

Tähän tarttuminen ei ole tästä päivästä tai tästä vuodestakaan kiinni. Elämään tulee toisaalta koko ajan kaikkea uutta. Tiedostamatta tämä osa alue jää vuodesta toiseen taka-alalle. Oma aikani pohtia tätä on nyt. Jo nyt olen saanut muutamalla eri foorumilla kuulla mahtavia tarinoita virkeistä mummoista. He inspiroivat kyllä!

Jumppaamaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s