Kehonhuolto

Maailman (epä)seksikkäin lihastreeni

Jokaiselle äidiksi tulleelle tämä on stressaavan tuttua: lantionpohjan lihasten treenaaminen. Tiedetään, että niitä pitäisi ja kannattaisi vahvistaa. Vauvapöhnän ja kaiken muun keskellä sellainen ei ole kuitenkaan aivan helppoa. Niitä treenatessa ei myöskään tule erityisen urheilullinen olo. Mielummin tekee edes jotain kunnon urheilua. Toisaalta kuitenkin näiden treenaaminen vahvistaa niin lantion aluetta, keskivartaloa kuin seksielämää. Tässä kaksi ideaa, miten sen voisi saada helpommin osaksi arkea.

Ehkä lantiopohjan lihasten treenaaminen on tavallaan vähän liiankin helppoa. Se ei ehkä tunnu kunnon treeniltä. Esimerkiksi vatsalihasten tekeminen tuntuu koko kropassa. Silloin tuntee koko kropassa, että “tekee jotain hyldyllistä”. Lantiopohjan lihasten treenillä ehkäistään ongelmia pitkällä tähtäimellä kuitenkin aivan oikeasti.

Yritän aktivoitua myös kehonhuoltokuukautena näiden suhteen taas uudelleen.

Lemmikkien sini

“Näitä voi treenata kassajonossa tai televisiota katsellessa”. Jep, mutta eipä sitä muista tai sitten haluaa juuri silloin rentoutua.

Yksi hyvä ajatus on liittää se johonkin tiettyy arjen toimintoon, kuten hampaiden harjaukseen. Ajattelin, että voisin laittaa hammasharjaan tarran muistuttamaan tästä. Ehkä tämä toteutuisi vähän useammin sitten.

Toista ihan hauskaa tapaa tein kuopuksemme ollessa vauva. Loruttelun lomassa laskin välillä hauskasti ilmehtien kymmeneen ja sen ajan aktivoin lantionpohjan. Vauvasta tämä oli hauskaa, lantionpohja tuli muistettua ja lorurepertuaariin tuli yksi juttu lisää.

Tavallaan nämä on vähän noloja juttuja. Ne ovat kuitenkin myös tärkeitä. Niinpä rohkaistuin ylittämään nolouden ja kirjoittamaan tästäkin.

2 thoughts on “Maailman (epä)seksikkäin lihastreeni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s