Kehonhuolto

Love yourself

Halu pitää omasta kehosta huolta on jo askel hyvään suuntaan. Joskus sekin saattaa olla kateissa. Jos on tottunut ylisuoriutumaan, ja keho on jatkuvasti kovilla, saattaa keho toimia kaiken muun välineenä. Sen on pakko jaksaa. Jos omasta kehosta ei ole vielä oppinut pitämään, ei siitä halua välttämättä huoltakaan. Kokonaisen hyvinvoinnin kannalta uskon, että parhaisiin tuloksiin pääsee hyväksymisen kautta.

IMG_0415.JPG

Monen äidin suusta olen kuullut ylpeän toteamuksen siitä, mihin oma keho on pystynyt. Uuden elämän luominen on iso ihme ja suuri koetus naiselle. Toisaalta vaakakupissa painavat kuitenkin raskauksien, imetysten ja äitivuosien tuomat muutokset. Ne voivat tuntua vaikeiltakin. Toisaalta äitiyden hinta ymmärretään.

Jokaisella on kuitenkin paljon syytä olla kiitollinen. Oma keho on mahdollistanut vuosien varrella suuria ja päivä pieniä onnen hetkiä. Vertaamalla löytää tietysti aina moitittavaa. Vertailu tuottaa kuitenkin hyvin harvoin hedelmällistä lopputulosta. Yhden elämän näkökulmasta on kuitenkin aika ihme, että niin moni asia toimii päivästä toiseen.

IMG_0392.JPG – Version 2

Oma keho tulee luultavasti olemaan suunnilleen samanlainen seuraavat parikymmentä vuotta. Tai ainakaan yhtäkkistä paranemista harvoin tapahtuu. Siispä energiansa voi yrittää ohjata positiiviseen ajatteluun ja itsestä huolehtimiseen moittimisen ja rääkkäämiseen sijaan. Uskon myös, että näiden sivutuotteena voikin pitkässä juoksussa tulla parempia tuloksia kuin piinakuurien kanssa.

Tyytymättömyys saa tietysti tekemään välillä muutoksia. Sen kautta pääsee harvoin kuitenkaan täyteen tyytyväisyyteen. Aina on jotain moitittavaa ja kaiken kukkuraksi saa paljon negatiivisia tunteita prosessin aikana. Haluan uskoa, että positiivisen kautta pääsee myös tuloksiin, paremmin ja pysyvämmin.

Oman itsensä hyväksyminen ihan kokonaisuutenakin on laaja aihe. Tällä kertaa en käsittele sitä enempää. Nyt haluan kannustaa kaikkia suhtautumaan positiivisesti ja rakentavasti omaan kehoon.

IMG_0392.JPG – Version 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s