Kehonhuolto

Seurantaviikko kehonhuollosta

Sain hyvin pohdittua ja pohjustettua kehonhuoltokokeiluitani seurantaviikon aikana. Lapsiperhearjessa pysyy aktiivisena. Keho saa positiivisesti rasitusta. Toisaalta kuormitus on välillä yksipuolista ja epäergonomista.

Kevätfiilistelyä

Mitään kovin aktiivista kehon huollon eteen ei tullut tehtyä. Perheenä kävimme rennolla kävelyllä kerran. Tanssin kevätshow.n läpimenossa tuli tehtyä jotain. Kävin lasten kanssa yksin uimassa, mikä tuntui kyllä reisissä ja käsivarsissa, kun koko ajan kannatteli yhtä ja välillä kahta. Esimerkiksi niska ei saanut mitään huomiota. Kehossa tuntuu nyt pieni jähmeys, mutta ei pahempia ongelmia. Tämä tuntui aika tavalliselta viikolta, paitsi että kunnon tanssitunti jäi välistä.

Epäergonomisiksi asioiksi huomioin ainakin vaunuihin ja pyöräkärryyn nostelut ja vöiden kiristelyt. Nämäkin voi tehdä ergonomisemmin valmistelemalla paremmin ja kyykistymällä. Kuopusta kantaessa kuormitus on yleensä varsin yksipuolista. Myös nostot voisi tehdä ergonomisemmin. Reidetkin saisivat siinä vahvistusta samalla, kun selkä ei kuormittuisi. Ruutujen käyttö on niskoille rasittavaa. Kännykkää tuijoittelee alaviistoon ja samoin konetta useimmiten.

Kehonhuolto ei toteudu minulla juurikaan luonnostaan. Pitää oikein tiedostaa, että tulisi tehtyä jotain. Nyt sitten kokeiluiden pariin.

Kohti tuntematonta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s