Kehonhuolto

Koko perheen hyvinvointihetki

Aiemmin ajattelin, että lapsiperhearjesta pitää varata erikseen aikaa kehonhuoltoon. Olisi kuitenkin mahtavaa, jos tätä voisi toteuttaa lapsiperheen arjen keskellä. Jo viime syksynä aloimme testailla koko perheen kehonhuoltohetkeä ja nyt taas tauon jäkeen aloitimme uudestaan. Noin vartin kestävässä kehonhuoltohetkessä ehtii tehdä ainakin jotain. Meidän mielestä kaikki, mitä saa tehtyä, on plussaa. Kuvasimme viimeisimmän kehonhuoltohetkemme. Koosteen siitä voi käydä katsomassa postausen lopussa olevasta linkistä.

Pullo ja viltti

Kehonhuoltohetken ydin ovat biisit. Musiikki, joka tuottaa itselle hyviä fiiliksiä, nostavat tunnelman heti korkeammalle. Alkulämmittelykappaleen ajan tehdään useampia juttuja. Sen jälkeen yhtä liikettä tehdään yhden biisin ajan. Viimeiseksi on venyttely.

Esikoinen on innoissaan, kun sanomme, että jumppaamme. Toissapäivänä sanoin, että nyt voitaisiin tehdä jotain kivaa. Esikoinen sanoi, että jumpataan. Lapset touhuavat ympäriinsä ja joskus esikoinen myös matkii meitä. Joissain liikkeissä lapset ovat mukana.

Yhteinen liike

Olen valinnut erityisesti keskivartaloon keskittyviä liikkeitä. Ne tuntuvat tässä kohdassa kaikista tärkeimmältä. Toki muutakin olisi hyvä tehdä, mutta tästä olemme lähteneet. Kombo ei ole mitenkään huipputieteellisesti valittu. Nämä olen bongaillut vähän eri paikoista. Välillä uusi liike tiputtaa jonkun vanhan pois.

Olen ollut positiivisesti otettu, että puolisoni on lähtenyt tekemään näitä yhdessä. Tämän tekeminen koko perheenä on mielestäni kevyempää ja hauskempaa kuin yksin.

Nyt rohkaistuin myös kuvaamaan tämän, vaikka mitään liikunnan ammattilaisia ei ollakaan. Ehkä siitä joku muukin voi saada inspiraatiota.

Klikkaa tästä nähdäksesi video. 🙂

One thought on “Koko perheen hyvinvointihetki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s