Kehonhuolto

Kokeilu 2 – Pieniä askeleita kohti lempeää kehonhuoltoa

Kehonhuoltokokeilu on ollut pehmeä ja aika sopiva. Radikaaleja muutoksia ei ole tapahtunut, mutta niihin ei tässä kohdassa olisi resursseja. Lähinnä aktivoimme vanhoja juttuja ja kokeilin jotain uutta. Koko perheen kehonhuoltohetki oli uudelleen mukava ja toimiva. Ensimmäiset aamuliikkeet joutuivat vaihtoon. Leikkipuistojumppa oli positiivinen, mutta aikataulutus oli stressaava.

Kaikista tärkeintä on mielestäni se, että tämä kokeilu onnistuisi pehmeällä ja hyvällä mielellä. Toiveenani olisi hiljalleen saavuttaa kehonhuollossa harmonisen ja positiivisen itsestäänselvyyden tila. Uskon, että sinne pääsen ennemminkin hyvän mielen kuin suorittamisen kautta. Matkaa sinne on vielä paljon jäljellä, mutta nyt on ainakin lähdetty liikkeelle.

Iloiset askeleet

Sitten konkreettisempaa toteutumisesta:

Aamuliikkeet: Nämä karsiutuivat alkusuunnitelmaa kevyemmiksi. Totesin, että keskivartalon aktivaatio ei tuntunut toteuttamallani tavalla vielä hyvältä. Kevyet liikkeet ja venytykset sopivat parhaiten aamuuni. Puolella kerroista muistin nämä myös vasta myöhemmin aamupäivällä.

Kehonhuoltohetki perheenä: Oli mukavaa tehdä näitä taas tauon jälkeen.

Leikkipuistojumppa: Kävin kaksi kertaa ohjatussa leikkipuistojumpassa. Ne olivat positiiviset kokemukset. Kaveriäitien mukanaolo paransi kokemusta entisestään. Aikataulutus ja kuopuksen pikkukivien syöminen kuitenkin nostivat kynnystä toisella viikolla. Toteutimme tämän kuitenkin äitikaverin kanssa meidän terassilla.

Venyttely: Toteutuu edelleen aika vähäisessä määrin. Toisaalta totesin, että kevyet venyttelyt sopivat aamuun paremmin kuin vaativammat liikkeet.

Lantionpohja: Kettutarra oli mahtava muistuttaja hammasharjassa. Suosittelen!

Biomekaniikan toimivuus testi: Tämä jäi tekemättä näiltä viikoilta. Toivottavasti saadaan aikaan vielä.

Näissä olisi varmasti vielä paljon kehittämisen varaa. Nyt yritän saada ne kuitenkin jotenkin vakiinnutettua. Vähän on parempi kuin uupumukseen lopahtanut ylisuorittaminen.

Väsyttävää riemua

 

 

 

2 thoughts on “Kokeilu 2 – Pieniä askeleita kohti lempeää kehonhuoltoa

  1. Kehonhuolto tänään; ylös-alas keittiöjatketta tavoitteena ikkunanpesu. 1h pyöräilyä, 45min salia, 45 min venyttelyä, 1h vesijuoksua, 1h vesijumppaa. Edellisestä kerrasta olen raportoinut täällä. Ei siis totaedu liian
    usein.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s