Kehonhuolto

Hikitreeni vai lempeä kehonhuolto

Pitkään ajattelin, että ihaskunnon treenaaminen tarkoittaa salilla käymistä: verta, hikeä ja kyyneleitä. Se ei tuntunut houkuttelevalta. Noin vuosi sitten törmäsin artikkeliin, jossa vaihtoehdoiksi nostettiin pilates ja jooga. Ajatukseni alkoivat muuttua. Nyt lihaskunto ei tunnu yhtä ylitsepääsemättömältä kuin ennen. Toisaalta dilemma kovan treenin ja hyvältä tuntuvat kehonhuollon välillä on edelleen jäljellä.

Jumpissa haastetaan usein jaksamaan vielä vähän pidemmälle. Jos missään ei tunnu, ei tule tuloksia. Lihaskunto varmasti kasvaakin tällä tavalla. Itselleni ei tämä tunnu kuitenkaan tällä hetkellä voimaannuttavalta. Niinpä yritän löytää lempeää tasapainoa yrittämisen ja armollisuuden välillä.

Rauhoittavaa treeniä

Tässä kohdassa tavoite on kehonhuolto ja vahvan kehon ylläpito. Ei suoranaisesti lihasten aktiivinen vahvistuminen. Niinpä en ota paineita lihasmassaa kasvattavan treenin puutteesta. Perheen kehonhuoltohetkessäkin lihaksissa tuntuu, eli kyllä sekin toimii. Treenin pituus on ehkä se joka jää eniten uupumaan. Se tuntuu kuitenkin nyt mahdollisuuksien rajoissa olevalta.

Jotkut saavat kovasta treenistä ja itsensä ylittämisestä kicksejä. Tavallaan olen vähän kateellinen heille. Silloin saa hyötyä ja hyvää mieltä samalla kertaa.  Jos olet yksi näistä, iloitse siitä. Itse koin vähän tämän suuntaista tanssitunneilla. Ehkä pääsen hiljalleen myös tuota kohti.

Korkealla ja kaukana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s