Kehonhuolto

Biomekaniikkatesti

Jes, jes! Eilen sain kaverin innostettua tekemään kanssani alaselän biomekaniikkatestin. Se löytyy Voittamisen anatomia kirjan lopusta. Tuli opiskelujen harkkatyöt mieleen, kun tavasimme mustavalkoisia testiohjeita. Suuria ongelmakohtia ei tullut ilmi. Toisaalta tietyt liikkeet olivat selvästi toisia hankalampia. Jotain edistystä oli myös nähtävissä.

Neljä vuotta sitten tein laajemman kuntotestin, jossa mitattiin myös liikkuvuutta. Lonkan koukistajat olivat jäykät. Ohjaaja kysyi, onko minulla joskus selkävaivoja? No joo. Sen jälkeen olen harvakseltaan venytellyt lonkan koukistajia. Lisäksi syksyn tanssitunneilla tuli myös venyteltyä vähän aiempaa enemmän. Jonkun mielestä venyttelyä ei ole lähellekään tarpeeksi, mutta enemmän kuin aikaisemmin. Ja tsadaa! Nyt lonkan koukistaja ei ollut ollenkaan yhtä jäykkä nyt. Tämä antoi oikeasti hyvän mielen. Ehkä harvakseltaankin tehdyillä jutuilla on ollut positiivista vaikutusta. Harvoin nämä asiat ihan itsestään menevät parempaan suuntaan.

Jotkut liputtavat tavoitteellisuuden nimeen. Itse olen jotenkin ollut enemmän armollisuuden kannalla. Suorittaminen on ollut liian määrittelevää aiemmin. Tietynlaisen kehityksen näkeminen oli kuitenkin palkitsevaa. Sillekin on ehkä siis paikkaansa jollain tavalla minullekin.

Muutkin testit menivät normaalin rajoihin. Testi kesti noin 15 minuuttia, joten ei vaatinut suuria ponnisteluita. Polven nosto seisten oli mielestäni kyllä hankalampaa kuin muut, mutta kriteerit kuitenkin täyttyivät.

Testistä jäi positiiviset fiilikset. Nyt voi keskittyä hyvillä mielillä ylläpitoon pienellä keskivartalon vahvistamistwistillä.

Kalliosta kiinni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s