Uncategorized

3 kuukautta bloggausta

Neljännes suunnitellusta vuodesta on takana. Bloggaukseen alkaa löytyä omaa virettä. Kokeiluiden kautta on tullut elämään hyviä juttuja. Olen saanut myös mahtavaa rohkaisua eri kanavien kautta. Monia juttuja olen saanut pohtia eri ihmisten kanssa. Välillä on stressannutkin, mutta ylipäätään on hommassa ollut mielestäni hyvä balanssi. Nyt alan kääntää kasvoja jo vähän syksyynkin ja blogin nostamiseen ehkä seuraavalle tasolle.

Pohdin bloggaamisen aloittamista pitkään ja monien ihmisten kanssa. Se tuntui harppaukselta. Innostus ja positiivinen motivaatio olivat kuitenkin ehtineet kypsyä hyvin. Ajatuksiakin olin pyöritellyt jo useamman vuoden.

Bloggaus on ollut jännittävää ja palkitsevaa. Ajatusten kirjoittaminen selkiyttää niitä omassa päässä ja vahvistaa motivaatiota. Olen päässyt isojen kysymysten äärelle. Useampien kanssa olen myös pyöritellyt postauksia ja niistä nousseita ajatuksia. Se on ollut erittäin mielenkiintoista ja hedelmällistä. Koko juttuun on tullut paljon enemmän syvyyttä ja henkilökohtaisuuttakin, kuin olisin ajatellut.

On ollut hieno huomata, että monilla on samanlaisia ja samanteemaisia pohdintoja käynnissä. Ideoita ja inspiraatiota ollaan vaihdettu puolin ja toisin.

Elämän riemua

“Hyvinvoinnin tähden” -ajatus on ollut tärkeä alusta asti. Välillä ajatuksia olisi ollut enemmän kirjoitettavaksi. Aikaa, mahdollisuutta tai energiaa ei ole kuitenkaan ollut. Silloin olen todennut, että hyvinvointi on tärkeämpi kuin kaikkien ajatuksen kirjaaminen. Illan ruuduttomuus on ollut hyvä päätös. Se on suojellut blogijuttuihin uppoutumiselta iltamyöhälle.

Välillä suunnitellun ajatuksen kirjoittaminen tai hyvän instagram kuvan julkaiseminen on venynyt ja “viivästynyt” monella päivällä. Se on harmittanut. Tähän olen yrittänyt suhtautua hyväksymällä tunteen ja armollisuudella.

Lukijoita on mielestäni käynyt ihan hyvin. Tekstejä luetaan, mikä tuntuu merkitykselliseltä ja kannustavalta. Joissain hetkissä on toisaalta tullut fiilis, että miksi minä tätä nyt teen. Suunnitelman tehneenä olen niissä hetkissä ajatellut, että tämän vuoden teen tätä ja sitten voi homman laittaa arkistoon, jos siltä tuntuu. Tavallaan olin toivonut lennokkaampaa alkua. Realistisesti on mennyt kuitenkin oikein kivasti.

Seikkailija

Vielä en oikein tiedä, mikä tämän blogin suurin tarkoitus on. Toisaalta uskon, että se on askel suuremmalla matkalla. Uteliain mielin seuraan, mitä se saa aikaan omassa ja muiden elämissä.

Näkyvyys ja aktiivisuus on ollut vielä aika maltillista. Se on toisaalta antanut tilaa kypsyä bloggaajana, löytää omaa tapaa kirjoittaa ja pitänyt paineet sopivina. Nyt pohdin olenko tyytyväinen tähän, vai yritänkö nousta seuraavalle tasolle. Tavallaan ajattelen, että aktiivinen linja on hyvä. Toisaalta ideakin saa elää sitä flow.ta ja elämää, mikä luonnollisesti sille muotoutuu. Ehkä näiden kombinaatio on paras.

Bloggaustahti on yksi bloggaajien kultaisista säännöistä. Tasainen tahti pitää lukijat kuulolla. Minulla keskiverto tempoksi on tullut noin 2-3 bloggausta viikossa. Maanantaista on muodostunut uuden viikon aloituspäivä. Silloin lähtee aina uusi pohdinta-, kokeilu- ja arviointiviikko käyntiin. Pohdintaviikkoon olen yleensä tiivistänyt pohjustavat ajatukseni kerralla, joten postaustahti on ollut tiivistä, kun taas kokeiluviikkoina ei sitten ole ollut suurempia ajatustulvia. Analyysiviikko on taas ollut ajatuspitoisempi. Pitäisikö tätä rytmiä tasoittaa? Saa kertoa mielipidettä.

Tunnelmaa

Olen pitäytynyt hyvinvointi- ja kokeiluteemoissa. Meidän henkilökohtaisesta elämästä en ole kertonut kovin paljoa. Olen ideoija, joten paljonkin kaikkea hyvän mielen ispiraatiota olisi. Juuri tänään tein harha-askeleen, kun julkaisin instassa mainion grillijälkkärin. Ehkä tällaiset toisivat lisää syvyyttä ja elämän makua kokeilujen rinnalle. Vai? Saa kertoa mielipiteitä.

Syksyä kohti päästessä saatta blogin grafiikka ja tietyt ominaisuudet päivittyä. Ehkä Twitter tulee kuvioihin. Ehkä teen jaettavan “käyntikortin”, jonka voi antaa sopivissa tilanteissa. Jotain muitakin ideoita on. Nämä ajatukset ja fiilikset saavat muhia nyt kesän aikana.

Kokeiluita ja ajatusten kirjaamista teen erityisesti itseä varten. Blogia pidän kuitenkin nimenomaan lukijoita varten. Kerro siis ihmeessä, jos nämä herättävät ajatuksia, ideoita tai toiveita.

Oma bloggaushetki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s