parisuhde

 #Aivankahdestaan – parisuhdekuukausi on täällä

Istun jokirannassa lämpimän kesäillan syleilyssä. Ohi kävelee nuoria pareja. Minä istun yksin. Silti tunnen suurta rakkautta ja kiitollisuutta omaa rakastani kohtaan. Hän hoitaa lapsiamme ja suukon kanssa lähetti minut itsekseni kaupungille. Lapsiperhearjessa parisuhde pääsee kovalle koetukselle. Toisaalta se saa myös aivan uudenlaista syvyyttä. Itsestäänselvyydet saattavat kadota ja yhteyskin rakoilla. Lasten saanti on eräänlainen parisuhteen tulikoe. Tässä kuussa vahvistetaan toisen arvostamista, koetetaan pitää kiinni hyvistä käytöstavoista ja fiilistellään kahdestaan.

Hyvä parisuhde on lasten paras koti. Tämän ajatuksen olen kuullut monessa paikassa ja monesta suusta. Hyvä parisuhde voimaannuttaa ja antaa arjen keskellä paljon. Se tukee varmasti niin lasten kuin vanhempienkin hyvinvointia. Toisaalta kaikkiin parisuhteisiin liittyy kuormitustekijöitä ja haasteita.

Aavikkotunnelmaa

Parisuhteista on kirjoitettu kirjoja, kolumneja, blogitekstejä lauluja, runoja… Sen vahvistamiseen ja arviontiin on kursseja, verkkotestejä, terapeutteja, tv-ohjelmia… Kirjoitan blogissa niitä ajatuksia, jotka tuntuvat tällä hetkellä itselle ajankohtaisilta, inspiroivilta ja haastavilta. Moni tärkeä näkökulma jää varmasti käsittelemättä. Ideoita kannatta siis etsiä muistakin lähteistä, jos inspiraatio herää. Ajatuksia tuli paljon ja puoliso on ensi viikon työmatkalla, joten kokeilut limittyvät osittain pohdintoihin tässä kuussa.

Tämän kuun teematermiä pohdin pitkään. #Aivankahdestaan tuli pohdintoihin jo alkuvaiheessa ja vahvistui hiljalleen. Siinä kiteytyy mielestäni parisuhteen ydintä, herkkyyttä ja tunnelmaa. Parisuhteen kautta saamme elämäämme paljon hienoa: yhteisiä kokemuksia, lapset, perhehetket, isoja ja pieniä juhlia, läheisyyttä, rohkaisua, intiimiä toisen kohtaamista, elämän sykettä ja sykähtelyä. Ne kaikista tärkeimmät ja syvimmiltä koskettavat tilanteet tapahtuvat aivan kahdestaan. Kun näen toisen ja tulen itse nähdyksi rauhallisessa tilanteessa, sisimpämme saa syvällisen kosketukset.

Yksinäinen kulkija

Löytäkää hetkiä aivan kahdestaan arjen rumban keskellä. Ne voivat olla muutaman sekunnin hetkiä: pysähtynyt halaus, katse toisen silmiin, kysyminen miten menee… Rauhallisemmankin hetken voi saada järjestettyä: pieni hetki lasten nukahdettua, treffit lastenhoitajan avulla tai väsyneet hymyt ennen nukahtamista.

#Aivankahdestaan on täynnä toiveikkuutta ja tunnelmaa. Tässä kuussa on tähtäimessä rakkauden vahvistaminen ja vahvempaan sykkeeseen herättäminen arjen pyörityksen keskellä.

Yhdessä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s