parisuhde

My man

Kun kohtasimme olimme nuoria, luokiolaisia. Odotin aamuisin koulussa näkemistäsi ja ujosti vilkuilin tuloasi. Tutustuimme. Sydämemme alkoivat sykkiä toisilleen. Sinä rohkaistuit. Minä olin onnellinen. Nämä tunnelmat lämmittävät vieläkin. Olemme kulkeneet pitkän matkan monien riemujen, seikkailujen, myrskyjen ja hapuiluiden läpi. Tänään on kulunut 11 vuotta siitä, kun kerroit tunteistasi. Juuri nyt olet poissa luotani, mutta rakkaus sydämessäni on täällä.

Olen aikaisemminkin kirjoittanut sinulle merkkipäivänä. Tänä vuonna julkaisen ajatukseni ensimmäistä kertaa. Ehkä se voi innostaa muitakin pysähtymään, miettimään ja sanomaan ääneen asioita, jotka arjessa jäävät sanomatta.

Olemme kulkeneet yhdessä jo kolmasosan elämästämme. Monenlaisia vaiheita on ollut. Alku oli varovaista, ujoa, innostunutta ja nuorta rakkautta. Monet samat asiat sykähdyttävät sinussa vielä. Olit älykäs ja hyvätapainen nuori mies. Kohtelit muita arvostavasti ja keskustelit myös syvällisesti. Välillä olemme nauraneet, miten onnistuitkin hurmaamaan minut lenkkarinörttityylilläsi. Toisaalta urheilullisuus, vetoavat silmät ja arvokas olemuksesi vakuuttivat.

Kauansitten

Alusta asti olemme seikkailleet ja keksineet omia juttujamme. Ehkä minä olen ollut usein idean takana. Sinä olet innostunut mukaan ja taidoillasi varmistanut hyvän lopputuloksen. Olet tarkka ja sinulla on esteettistä silmää.

Jossain vaiheessa aloin kuitenkin turhautua, kun asiat eivät edenneet. Asioita piti pohtia ja valmistella huolella. Toisaalta minä turhauduin myös, kun lähdin suin päin tekemään asioita eikä tulos ollutkaan niin hyvä, kuin olin kuvitellut. Jossain vaiheessa ideoimiseni alkoi käydä hermoillesi. Aina oli uutta ideaa, josta pitäisi innostua. Kaikki ei tuntunut sinusta mielenkiintoiselta tai mukavalta.

Nuoruuden kasvussa olemme hioneet toinen toisiamme. Olen todella kiitollinen, että olet kestänyt rauhallisuudellasi nuoruuden naiivia vaativuuttani ja ailahtelua. Monella tapaa koen, että meidän parisuhteen yksi vahva kantava voima on juuri sinun rauhallisuutesi ja tasapainosi. Kiitos rakas!

Beachman

Todella toivon, että voin oppia vielä enemmän rentoutta ja armollisuutta. Toivon, että voimme molemmat voida hyvin ja vahvistua juuri sellaisina kuin olemme.

Alussa olimme “niin samanlaisia”. Sitten koimme erilaisuuden turhautumista. Nyt olemme alkaneet arvostaa erilaisuutta enemmän. Olemme hyvä ja toisiamme täydentävä tiimi. Nuorena en olisi osannut ajatella asioita näin pitkälle. Onneksi ei tarvinnutkaan.

Talviunelma

Katsoin juuri kuvia sinusta ja meistä kuluneiden vuosien ajalta. Alun kuvat toivat sydämeen lämmintä läikähtelyä, hyviä muistoja ja tietynlaista söpöä nolouttakin. Naimisiin meno toi mieleen tavallaan haikeutta. Olimme onnellisia ja elämä oli edessä. Toisaalta meillä ei ollut aavistusta, että elämä ja parisuhde tulee myös haastamaan. Yhteisen elämän alku ja kotikuvat olivat täynnä tunnelmaa ja toinen toisensa huomioimista, mutta myös kipeää elämän haparoimista. Yhteinen maailmanympärysmatka toi mieleen huikeita yhteisiä muistoja, mahtavia seikkailuja ja yhteistä tiimihenkeä. Nyt jälkeenpäin mietittynä noihin aikoihin alkoi muotoutua uudella tavalla me-henki. Jotenkin aloimme arvostaa toinen toistamme uudella tavalla. Ehkä saimme enemmän tilaa itsellemme.

En ollut aiemmin katsonut vuosien läpi menevää sarjaa kuvia sinusta kerralla. Kun pääsin kuvissa lastemme syntymästä, aivan uusi syvä kohta sykähti minussa. Kasvusi nuoresta nörttipojasta, mieheksi ja hienoksi isäksi oli puhutteleva. Pitelet lapsiamme niin herkästi ja toisaalta riemulla. Siinä on paljon elämän syvyyttä. Se koskettaa minua niin syvältä, että kyyneleet nousevat silmiin ja pala nousee kurkkuun tätä kirjoittaessani. Olet suuri lahja minulle ja lapsillemme.

Sinuakatson

Nyt perhe-elämän jakaminen on aivan uusi vaihe parisuhteessamme. Se laittaa haasteita tiimihengelle, mutta toisaalta antaa paljon. Jaetut katseen lasten touhuja seuratessamme ovat kultaa. Toisaalta myös yhteiset hetket antavat voimaa. Olemme oppineet olemaan rauhassa yhdessä, vaupautuneemmin ja armollisemmin.

Olen välillä vaativa, kärsimätön ja kapeakatseinen. Kiitos, että rakastat minua silti ja jaksat niidenkin hetkien läpi. Kiitos, että haluat selvittää asiat ja pysäytät tilanteen useammin kuin minä. Tiedän, ettei se ole helppoa. Pystyt kuitenkin näkemään tilanteen paremmin kokonaisuutena ja ajattelemaan pidemmälle.

Rakas David. Olet minulle tärkein. Olet paras ystäväni ja olen niin kiitollinen sinusta. Kiitos kaikesta, mitä olet ollut ja mitä tulet olemaan. “Du är bäst!”

Hobbiton

Nyt sanon tämän syvemmin, kypsemmin ja intohimoisemmin kuin aikaisemmin:

Rakastan sinua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s