parisuhde

Miksi vaadin täydellisyyttä?!?!

Mies tuo kukkia kotiin. Oi ihanaa! Olisi voinut kyllä olla liljoja, kun tykkään niistä vielä enemmän. Mies on siivonnut keittiön. Jee! No hella on jäänyt pyyhkimättä. Menemme yhdessä syömään. Meillä on tunnelmallista ja mukavaa, mutta olisi voinut laittaa vielä kivemman paidan päälle. Meillä on asiat monella mittarilla oikein hyvin ja nämäkin esimerkit ovat osittain kärjistettyjä. Silti olen välillä tyytymätön. Miksi en osaa iloita juuri siitä, mitä on? Olen saanut itseni kiinni kovasta vaatimustasosta. Mikä järki siinä on? Ainakaan parisuhteen kannalta se ei ole kovin hedelmällistä. Tässä haluaisin kypsyä ja saada hyvää rentoutta.

WildwestOlen vaativa itseäni ja muita kohtaan. Satsaan tekemisiini. Oletan helposti muilta samaa, erityisesti mieheltäni. Hän on kuitenkin erilainen ja toimii eri tavalla monessa asiassa. Hänellä on eri mieltymykset ja vahvuusalueet. Perhe, minun hyvinvointini ja koti ovat korkealla tärkeysjärjestyksessä, mikä on jo aihe kiitollisuuteen. Aina voisi tietysti tehdä enemmän, ja jotenkin se tulee niin helposti mieleen. Miksi ei vain voisi olla tyytyväinen?!?

Nyt alan tajuta, että tällainen “aina vähän paremman” vaatiminen vie turhaa energiaa. Jos osaisikin ottaa tilanteet positiivisesti. Jos osaisi ajatella, että kaikki hyvä on plussaa. Näin saisi ennemminkin yllättyä positiivisesti kuin olla vähän tyytymätön. Ääneen sanottuna, tämä kuulostaa jopa naurettavalta. Eikö sitä oikeasti tajua, ettei kukaan ole täydellinen. Uskon, etten ole kuitenkaan ainoa, joka on turhautunut “puolitiehen” jääneistä asioista.

Nyt yritän vielä aktiivisemmin tunnistaa nämä ajatukset ja ottaa ne armolliseen käsittelyyn. Ovatko nämä kokonaisuuden kannalta merkittäviä? Mikä on oikeasti positiivista. Painaako se kuitenkin enemmän? Toisaalta saan olla armollinen itseänikin kohtaan. Näitä ajatuksia voi tulla, mutta ehkä voin antaa niiden myös mennä omia menojaan.

Voi minua!

Lonelywalker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s