parisuhde

Muuttuneet rakkauden kielet

Lähtiessäni kirjoittamaan parisuhdeajatuksiani mieheni antoi suukon ja sanoi hymyillen: “Ole niin kauan kuin haluat.” Hän hoitaisi lapsia illan ja laittaisi heidät nukkumaan. Tämän illan aikana olen moneen kertaan kokenut kiitollisuutta. Se oli iso rakkauden osoitus. Rakkauden osoittaminen onkin sanut lasten tulemisen myötä aivan uudenlaisia piirteitä.

SydänParisuhteen alussa toista huomioi monella tavalla usein. Suhteen arkipäiväistyessä toisen huomioiminen on ehkä vähän harvempaa ja tapahtuu enemmän itselle ominaisella tavalla. Tällöin voi rakkauden kokemuksissa tulla ristiriita. Toinen huomioi lahjoin. Toinen taas kokisi olevansa rakstettu, jos yhteistä aikaa järjestyisi muiden kiireiden keskellä.

Meillä on rakkauden osoittaminen muuttunut entisestään lasten tultua perheeseen. Aikapaineet ja rajalliset unet kuormittavat. Oman ajan saaminen ja aamulla pitempään nukkumisen mahdollistaminen ovat nousseet rakkauden osoituksiksi: Olet tärkeä. Haluan, että voit hyvin. Kylmä puuro hellalla ei ole enää ikävä yllätys. Se on positiivinen muistutus siitä, että toinen on noussut aamulla lasten kanssa, keittänyt puuron ja antanut minun nukkua.

Kaikista huomioimisista osaa iloita myös jotenkin enemmän. Niitä ei ota enää niin itsestäänselvyyksinä. Ne sykähdyttävät syvemmältä. Perinteisisllä huomioimisillakin on paikkansa. Uusien huomioimistapojen tunnistaminen on ollut kuitenkin myös mielenkiintoista.

Sydämiä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s