Lapsen kanssa voimaantuminen

#Yhteistäkultaa – lapsen kanssa voimaantuminen

Hyppäsin turistihumusta hetkeksi omaan kuplaani. Vieressä istuu stressaantunut brittiperhe. Colosseum kohoaa ikkunan toisella puolella kohti pilviä. Laspet leikkivät mieheni kanssa asunnolla. Kaupunkiloman tunnelmissa ovat ajatukset vaeltaneet välillä seuraavan kuukauden teemaan, lasten kanssa voimaantumiseen. Miten koko perhe voi mahdollisimman hyvin yhdessä? Kuinka paljon tehdään kenenkin ehdoilla? Lapset antavat paljon. Kuinka antaa huomiota ja rakkautta kaikkia voimaannuttavalla tavalla.

Saippuakuplia

Lapsen kanssa voimaantuminen tuntuu teemana tavallaan kaukaa haetulta, kun fokuksena on terveys ja hyvinvointi. Toisaalta sosiaaliset suhteet ovat keskeinen osa henkistä hyvinvointia. Suhde lapsiin on näistä läheisimpiä. Se antaa ja haastaa paljon. Näen siinä paljon potentiaalia hyvinvoinnin lisäämisessä. Lapsen kanssa saa hienoja kokemuksia ihan arkisissakin hetkissä. Olen itse kuitenkin huomannut, että lapsen kanssa pysähtyminen ei ole aivan itsestäänselvyys.

Itselleni tämän teeman pohtiminen tuntuu tärkeältä. Ehkä jopa tärkeimmältä tämän vuoden teemoista. Olen puuhastelija. Olisin helposti tekemässä kaikenlaista koko ajan. Asiaa tarkemmin pohtiessani se ei kuitenkaan tunnu viisaalta. Ehkä olen ottanut lapsen vähän kuin yhtenä projektina. Haluaisin suhteen lapseen olevan kuitenkin yksi elämän peruselementti, jonka vaalimisessa kaikki voimaantuvat. Uskon, että tämän pohtiminen voi antaa itsellenikin paljon.

Version 3

Olen pyöritellyt näitä ajatuksia viimeisen vuoden. Ne eivät ole valmiiksi pureskeltuja vielä enkä saa ehkä kaikkia kristallin kirkkaasti kirjoittettua. Prosessi jatkuu. Nyt jaan tämän hetken tuntemuksia. Katsotaan, mihin ajatukset kehittyvät tämän kuukauden aikana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s