Lapsen kanssa voimaantuminen

Mahdollisuuksien elämä matkalla

Aurinko lämmittää hiekkaisia jalkoja. Aalloot kohisevat rantaan rytmikkään rauhallisesti. Lapset leikkivät hiekkalelujen kanssa vieressä. Purjehdusreissulla lasten kanssa tällaisia hetkiä tulee välillä. Kaikenlaisia muitakin hetkiä tulee. Joitain mielenkiintoisia uusia ajatuskulkuja huomasin matkalla hyvinvointipohdintojen seurauksena.

Reissu - 12

Matkalla ollaan vierailla vesillä. Koko ajan täytyy olla suunnitelma, miten tilanteet hoidetaan. Olen ollut ennen aika joustamaton monissa tilanteissa. Minulla on mielestäni ollut hyvä suunnitelma. Nyt koetin ottaa aavistuksen rennommin erityisesti silloin, kun puoliso hoiti asioita eri tavalla, kuin olisin ajatellut. Välillä onnistuinkin ajatusketjussa, jonka tuloksena pystyin päästämään irti kontrollitarpeesta. Usein tilanteet toimivat toisellakin tavalla. Tästä voi lukea lisää parisuhdekuukauden lopetuspostauksesta.

Positiivinen lähestyminen hyvinvointiin toi myös rentoutta. Hienojen uimavesien äärellä olisin aiemmin helposti ottanut paineita uimisesta: “Nyt kannatta uida, koska se on hyödyllistä.” Tällä kertaa otin loman kuitenkin rennommin. Teen juuri sitä, mikä tuntuu hyvältä. Tästä muodostuikin oikein sopiva kombo, jossa istuttiin rannalla, leikittiin lasten kanssa, annettiin luovien ajatusten virrata, mutta myös uitiin ja käveltiin kivoja reittejä. Tärkeintä oli se, että kaikki aktiviteetti nousi hyvästä mielestä ja omasta “kaipuusta”.

Reissu - 2

Yhtenä aamuna yksi seurueestamme venytteli kannella. Siitä muodostuikin ajatus, että toisessa elämäntilanteessa olisi loma-aamut mahtava aloittaa juuri näin: Luontoa ihaillen ja koko kehoa herätellen. Nyt aamut lähtivät aika toimeliaina käyntiin heti lasten aamutoimien ja aamupalojen merkeissä. Positiivinen halu tähän tuntui kuitenkin kivalta.

Kaupunkilomalla Roomassa lapsille tuli välillä pitkiäkin istumisia vaunuissa. Kaupungin vilskeessä oli paljon katseltavaa, joten lapset viihtyivät hyvin. Lämpö ja vaunun tasainen liike lisäsivät myös päiväunien määrää molemmilla. Toisaalta etsimme lapsille myös mieluisia tekemisiä: portaiden kiipeilyä vatikaanin reunalla, saippuakuplien puhaltelua kolosseumin vieressä, hevoskärryjen bongailua pikkukaduilla, vapaata leikkiä asunnolla… Hyvän tasapainon löytäminen kaikkien mieltymysten mukaan tuntui tärkeältä.

Reissu - 20

Matkustaminen lasten kanssa on erilaista kuin kahdestaan. Olemme kovin kiitollisia mahdollisuudesta lähteä ja hienosta matkaseurasta.

Lopuksi vielä vähän lisää reissutunnelmia kuvien muodossa.

Reissu - 7Reissu - 5Reissu - 4Reissu - 8Reissu - 6Reissu - 3Reissu - 10Reissu - 11Reissu - 13Reissu - 9Reissu - 15Reissu - 14Reissu - 16Reissu - 18Reissu - 17Reissu - 19Reissu - 21

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s