Lapsen kanssa voimaantuminen

Tämän kuukauden kokeilut – yhdessä olemisen vaalimista

Uskon, että lasten kanssa voimaantuu silloin, kun tekee molemmille mieluisia asioita rauhassa. Tässä kuussa koetan nyt saada arkeen ja ajatuksiin paremmin tilaa näille hetkille. Koetan myös tiedostaa tärkeysjärjestystä. Monelle tällainen oleminen tulee ehkä itsestään. Minua saattaa asian tiedostaminen auttaa.

Tavoitteena on pysähtyä lapsen kanssa olemiseen. Yritän sulkea muut pohdinnat noissa hetkissä mielestäni. Menen lapsen tasolle. Heittäydyn hetkeen.

Kenenhetki?

Koetan useammin täyttää lapsen toiveen. Jos hän pyytää kesken tekemisieni leikkimään, yritän pysähtyä miettimään tarkemmin, olisiko tämä kuitenkin mahdollista. Onko oma asiani tai suunnitelmani niin tärkeä, ettei sitä voisi muuttaa. Yhteisissä hetkissä molempien hyvinvointi kuitenkin paranee.

Jatkan pohdintojen kirjoittamista äitiydestä, hyväksynnästä ja lapsen kanssa olemisesta. Näiden ajatusten sanoittaminen siirtää toivottavasti toiveita ja kaipuita ensin ajatuksen tasolle ja sitten toimintaan.

Viltillä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s