Lapsen kanssa voimaantuminen

Voinko sanoa kyllä?

Nykyään korostetaan taitoa sanoa “ei”. Siihen on monta hyvää syytä. Elämä täyttyy huomaamatta ja ajan puute on koko ajan läsnä. Tuntuu, että oman ajan varjeleminen on arjesta selviytymisen edellytys. Ehkä välillä keskitymme kuitenkin liikaa omaan suunnitelmaamme. Joskus voisi lapsille sanoa herkemmin “Kyllä”.

Kuuntelin muutama vuosi sitten Ted talk:n, jossa Shona Rhimes kertoi erityisestä vuoden kokeilustaan. Hän pyrki sanomaan “ei”:n sijaan “kyllä”. Sen ansiosta hän kohtasi ja voitti monia pelkojaan. Yksi “kyllä” oli kuitenkin elämän mullistava. Hän alkoi sanoa “kyllä” useammin lapsilleen. Jos lapset halusivat leikkiä, hän sanoi “kyllä”. Välillä se tarkoitti jopa kokouksesta myöhästymistä. Hiljalleen hän huomasi yllättäviä vaikutuksia: luovuus ja elämän positiivinen vire alkoi löytyä itsestään uudelleen.

Kahdestaan

Tätä lapsen kanssa voimaantumista pohtiessani tämä puhe nousi uudelleen mieleen. Siinä on inspiroivaa ja haastavaa viisautta.  Lapsen kanssa ollessa hyvinvointi vahvistuu ehkä enemmän kuin ajattelisi.

Tästä voi kuunnella koko talk:n.

2 thoughts on “Voinko sanoa kyllä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s