Lapsen kanssa voimaantuminen

#Yhteistäkultaa-kuukauden loppufiiliksiä

Esikoinen pyytää rakentamaan duploista lentokenttää kanssaan. Tiskit ovat laittamatta keittiössä, ja olisin juuri vienyt roskat. Perusvastaukseni olisi ollut, että nämä täytyy nyt hoitaa. Ehkä voin tulla sen jälkeen. Nyt päätin kuitenkin jättää tiskit myöhemmäksi ja valmistelin roskat nopeasti vietäväksi…

Uppouduimme yhteiseen rakentamiseen. Minusta oli hauska miettiä, miten rakentaisin duploista turvatarkastuksen ja odotusaulan. Esikoinen teki lentokonetta, johon välillä ehdotin joitain hyviä lisiä. Hyvän tovin puurtamisen jälkeen molemmat olivat valmiit. Leikki voisi alkaa. Esikoinen keksi kuitenkin, että hän haluaakin tehdä lentokoneen toisella tavalla. Koko kone oli kohta pieninä paloina. Yritin ehdotella kaikenlaista, että pääsisimme vihdoin leikkimään. Mikään ei käynyt. Molemmilla taisi olla toista parempia ideoita omasta mielestään. Lopulta turhauduin ja sanon, että äiti ei kohta enää jaksa leikkiä, kun tämä ei nyt etene. Puolisoni tuli apuun. Hänen avullaan lentokone valmistui.

72D5E8E6-8513-4069-A3FC-33E1D95E8545

Saamme perheen turvallisesti lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen läpi koneeseen. Kone nousee ilmaan ja esikoisen hymy on hellyyttävä. Ei mennyt ihan kaikkien tavoitteiden mukaan, mutta tässä oli jo monta hyvää elementtiä.

Tässä kuussa olen useammin sanonut lapsilleni kyllä kuin aikaisemmin. Lomatunnelmat ovat ehkä mahdollistaneet tätä tavallista paremmin. Ehkä jokin tästä kantaa arkeenkin asti. Sen toteutuminen vaatii asioiden karsimista entisestään. Samalla elämä rauhoittuu, kun tekee tilaa leikille. Kaikkea ei voi aikatauluttaa ja elämää täyttää aivan täyteen.

0EBF5794-E5EB-4967-99BE-90EBB94A4258

Olen miettinyt lapsilleni mieluisia tekemisiä ja antautunut niihin hetkiin aiempaa täydemmin. Niissä elämä on kohdillaan ja kaikki nauttivat. Olen ehkä osannut nyt myös tiedostaa niiden arvon ja potentiaalin vielä paremmin.

Aikaisempaa enemmän olen myös käynyt katsomassa lapsiani heidän nukahdettua. Joskus se oli mielestäni jotenkin yliarvostettua. Nyt osaan tavoittaa sen hienoutta ehkä vähän enemmän.

Saa nähdä, miten näiden käy syksyn arjen koittaessa. Tämän kuun kokeilu antaa ainakin motivaatiota pitää elämä jotenkin rauhallisena.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s