Uncategorized

Väsymyksestä voittoon?

Ehkä joku muukin on törmännyt kesäuupumukseen. Ihanista ja tärkeistä asioistakin voi väsyä, jos välissä ei ehdi palautua ja olla rauhassa. Rajaa ei ole helppo tunnistaa, eikä tärkeistä asioista halua luopua. Yhtälö ei ole aivan helppo.

Elokuu oli blogissa lepokuu. En tiennyt, kuinka tarpeeseen se tulisi ylipäätäänkin. Kesän aikana olemme olleet kotona rauhassa vain muutaman viikon. Jälkiviisaana voi tästä todeta kaikenlaista. Tällainen reissuelämä ja lomailu on laittanut monet omat rutiinit kuten säännööllisen vuorokausirytmin sekaisin. Moni viime kevään hyvinvointikokeilu on jäänytkin taka-alalle. Lomaillessa se on ollut ihan ok.

Seikkailulla.jpg

Miehen kanssa olemme yhdessä huolehtineet lapsista ja reissut ovat menneet kokonaisuudessaan hyvillä yhteisfiiliksillä. Loppua kohti väsymystä alkoi kuitenkin kasautua, kun kunnon lepoa ei ehtinyt olla. Kaiken päätteeksi miehen pidempi työmatka meni vielä selviytymisvaihteella kuitenkin ihan hyvissä tunnelmissa. Väsymys iski, kun olimme kaikki kotiutuneet, ja oli aika jatkaa arkea.

Onneksi olimme suunnitelleet lomaviikon vielä ensimmäisen arkiviikon jälkeen. Olemme yhteisvoimin koettaneet antaa molemmille mahdollisuutta lepoon, vaikka se ei aivan yksinkertaista olekaan. Nyt tuntuu myös mielekkäältä koota rutiinit taas hyväksi paketiksi. Näin arki saisi taas tukea hyvinvoinnin peruspalikoista.

Arkeen paluu

Huomenna jatkuu taas arki. Uskon, että siihen käymme jo selvästi paremmalla sykkeellä kuin kaksi viikkoa sitten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s