Kehonhuolto · Lapsen kanssa voimaantuminen · parisuhde · Perusta · Uni ja ruudut

Takaisin lähtöruutuun

Kai tätä voisi kutsua taas relapsiksi. Meininki on ollut aika lähellä blogia edeltäviä tunnelmia. Pinna on helposti kireällä ja fiilikset aamulla keskinkertaiset. Nyt muistoissa ovat kuitenkin kevään hyvät rutiinit. Niihin palaaminen tuntuu houkuttelevalta. Se on ollut tähän mennessä suurin oivallukseni hyvinvointikokeiluissa. Muutosten täytyy olla niin positiivisia, että niihin haluaa palata relapsinkin jälkeen. Nyt lähtee jakoon jokaisen osa-alueen henkilökohtaiset helmet.

Tyynyn kulma

Uni ja ruudut

Kunnon yöunet ja säännöllinen vuorokausirytmi on yksi parhaista asioista, mitä näiden kokeiluiden puitteissa olen kokenut. Iltaisin nukkumaan meneminen ei useinkaan houkuttele. Nyt parin relapsin kautta olen kuitenkin huomannut, että hyvä rytmi on kannattaa.

Uudelleen ja uudelleen saan todeta, että ilta ja ruudut eivät ole minulle hyvä yhdistelmä. Nukun parhaiten, kun ruudut saavat olla sammutettuina lasten nukuttamisten jälkeen. Se ei aina ole helppoa, mutta tässä lipsuminen tuntuu.

Ruuduttomia päiviä ei ole arjen puitteissa ollut. Niihinkin palaan toivon mukaan jossain kohdassa. Nyt niiden suunnittelu tuntuisi kuitenkin enemmän taakalta. Erityisten ruutuaikojen takaaminen miehelle ei ole myöskään onnistunut. Ylimääräinen aika on mennyt lepoon ja kesältä rästiin jääneiden hommien hoitamiseen.

Korkealla ja kaukana

Kehonhuolto

Ilmoittauduin juuri taas tanssitunneille! Vielä en uskaltanut aikatauluttaa arkeemme kahta kertaa viikossa. Se tuntui liian vaativalta satsauksesta tässä kohdassa.

Aamujumpasta ei ole ollut kesällä tietoakaan. Ajatus kevyestä venyttelystä juuri herättyä on tuntunut kuitenkin houkuttelevalta. Niinä aamuina, kun olen saanut herätä rauhassa olen venytellyt. Sekin tuntuu isolta muutokselta ajatuksissa.

Perheen yhteisen hyvinvointihetken olemme tehneet kaksi kertaa viimeisen kuukauden aikana. Molemmilla kerroilla toteutuminen oli aika keskinkertaista. Tähänkin täytyy ottaa rennompaa otetta. Kokeilemme varmaan taas jossain kohdassa jumppaamista ennen saunailtaa, ja katsotaan toimiiko.

Kettutarra hammasharjassa on toiminut edelleen erinomaisena muistuttajana lantiopohjanlihasten aktivoimisesta. Voin edelleen suositella.

Positiivinen suhtautuminen kehonhuoltoon on ollut myös yksi suuri läpimurto. Se tuntuu nyt enemmän mahdollisuudelta kuin taakalta. Se ei ole pohjimmiltaan suorittamista, vaan hyvinvoinnin tukemista. Alkuun ajattelin, että on voitto, jos saan edes jotain tehtyä. Nyt olen alkanut miettiä, että voisi olla järkevää kohdistaa tekemiset henkilökohtaisesti tärkeisiin asioihin. Voisi olla hyvä idea käydä ammattilaisen juttusilla.

Yhteisiä hetkiä

Parisuhde

Toisen tervehtiminen ja huomioiminen on edelleen työn alla. Tämän tiedostaminen tuntuu merkitykselliseltä. Yhteisien hetkien vaaliminen on edelleen yhteisen sävelen ylläpitämisen kulmakiviä. Lastenhoitaja helpottaa näiden toteutumista.

Väsyneenä minusta tulee selvästi vaativampi ja tyytymättömämpi. Yhteinen sävel ei ole tuolloin itsestään selvä. Pohdintani omasta vaativuudesta ovat edelleen mielessä. Kun arki tasoittuu, toivottavasti toisen arvostaminen pääsee myös taas ansaitsemalleen tasolle.

Sinäjaminä

Lapsen kanssa voimaantuminen

Pinnan ollessa kireämpänä ja väsymyksen keskellä olen palannut tähän teemaan useampaan kertaan. Olen miettinyt, mikä on meistä kaikista mukavaa, ja olemme tehneet sitä. Tämä strategia on auttanut selviämään, kun hyvää suunnitelmaa ei tuntunut olevan.

Lasten leikkiin mukaan lähteminen on tuntunut edelleen hyvältä. Nyt jätän useammin hoidettavat asiat odottamaan ja alan leikkiä. On mielenkiintoista nähdä, toimiiko tämä arjessa.

Kaunis ja yllättävä tie

Perusta

Näitä ei ehdi arjessa paljoa pohdiskella. Näiden hahmottaminen vaikuttaa edelleen kuitenkin tärkeysjärjestykseen ja ajankäytön valintoihin.

Elä

Tällaisin ajatuksin lähtee uusi syksy käyntiin. Toivon mukaan hyvinvoinnin peruspalikat mahdollistavat paljon ihania hetkiä perheen kanssa. 30-vuotispäiväkin lähestyy, kaverimatka Berliiniin on varattu uuden vuosikymmenen kunniaksi ja pari muutakin mielenkiintoista projektia on meneillään. Uskon, että tästä tulee hyvä syksy.

 

One thought on “Takaisin lähtöruutuun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s