Aktiivisuus

Kotiäiti on aktiivinen

Kotiäitinä pysyy aktiivisena. Paikallaan ei ehdi istua. Askeleita kertyy, vaikka toisaalta päivät myös väsyttävät. Hyvä peruskunto tukisi alituista vaipanvaihtoa, kantamista, siivoamista, pukemista jne. Arjesta ei ole kuitenkaan aivan helppo nipistää aikaa kestävyysurheilulle. Näillä pohdinnoilla lähtee aktiivisuuskuukausi käyntiin.

Minulla on aktiivisuuskello, joka muistuttaa seisomaan nousemisesta. Kerran päivässä lasten lepoajan aikaan ehdin istahtaa. Jos hyvin käy kello ilmoittaa tovin päästä, että nyt olisi hyvä nousta seisomaan. Hyväntuulisesti totean mielessäni, että nyt minä kyllä istun. Muuten ei kellolla ole minkäänlaista muistuttamisen aihetta päivän aikana. Istumista ei tule. Välillä päivän päätteeksi kantapäät ovat kipeät kaikesta touhuamisesta ja puuhaamisesta.

Kehonhuoltokuukauden tarkoitus oli tukea vahvaa kehoa, joka kestää arjen fyysiset haasteet. Tavallaan se liippaa läheltä tämän kuukauden teemaa.

Ajatuksia

Kun vertaan kehonhuoltoon, liitän aktiivisuuden enemmän kestävyyteen kuin voimaan. Ajattelisin aktiivisuuden koostuvan kahdesta osasta: perusaktiivisuudesta ja kestävyyskunnosta. Perusaktiivisuutta on liikkeessä pysyminen istumisen sijaan. Kestävyyskunto vaatii taas systemaattisempaa toimintaa. Toisaalta se ei kuitenkaan vaadi ylisuorittamista veren maku suussa. Reipas kävelylenkki, pyöräily tai hikiset puutarhatyötkin tekevät tukevat kestävyyskuntoa. Jos aktiivisuuden voi yhdistää perusarkeen, on tilanne kaikista paras.

Parantamiselle olisi aina varaa, mutta toisaalta positiivinen hyväksyntä voi olla myös hyvä perusta. #mamaliikkuu toteutuu toivon mukaan arjessa hyvällä mielellä.

Yhdessä puuhaten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s