Aktiivisuus

Aktiivisuutta arkeen – kokeilut

Perusaktiivisuutta tulee arjessa aika kivasti. Sykkeen nostoa ja kestävyyskunnon ylläpitoa ei kuitenkaan tule automaattisesti. Tanssi ja pyöräily ovat erinomaiset, mutta jotain uusia erityisesti lasten kanssa tehtäviä juttuja olisi kiva saada kokeiltua myös.

Tanssitunnit ovat edelleen mahtavat sekä kehonhuollon kuin sykkeen noston kannalta. Myös pyöräily toimii arjen aktiviteettina.

Sulkapalloa olemme käyneet pelaamassa muutaman kerran mieheni kanssa. Siinä on ollut sopivasti haastetta ja mäiskiminen pitää hyvin ajatukset siinä hetkessä. Yhdessä tekeminen ilman suurempaa suunnittelua tai kommunikaatiota on tehnyt myös hyvää.

1425F17E-BD51-451E-AD3B-215EC435E394

Aikaisemmin olemme käyneet välillä juoksemassa ja kävelemässä vaunujen kanssa. Kesällä vaunuihin nukahtaminen iltasella oli ongelma. Nyt olisi kuitenkin kiva koettaa uudestaan, jos tämä toimisi. Esikoinen potkupyöräilee myös mielellään. Vauhtiakin riittää, joten hänenkin seurakseen lähteminen takaa reippaan kävelyn.

Esikoisen kanssa kävimme välillä uimahallissa niin, että toinen meistä ui ja toinen oli lapsen kanssa. Nyt kahden kanssa on molempia tarvittu altaalla. Kerran kävin kuitenkin lasten kanssa yksin uimahallissa, mikä toimi yllättävänkin hyvin. Ehkä yhteisuintia, jossa molemmat saisivat lyhyen oman uinnin voisi kokeilla taas.

Trampoliinipuistossa käynti esikoisen ja minun yhteissynttärinä oli kiva koko perheen juttu. Hiki nousi pintaan ja lihaksissa tuntui. Yleisillä vuoroilla ei pikkuväen ole kuitenkaan turvallista hyppiä ja hinnankaan puolesta ei tämä ole oikein säännölliseksi soveltuva puuha.

F4DF3DCB-34F8-47D4-8370-876F25082AD2

Jos jonkin illan viikosta saisi päätettyä koko perheen liikuntaillaksi, ei näitä tarvitsisi aina päättää erikseen. Muuten tekeminen unohtuu ja illat kuluvat vaan. Katsotaan…

Jotain muutakin koko perheen juttua olisi kiva kokeilla. Mutta näistä on ehkä hyvä aloittaa. Flunssa-aallonkin kourissa täytyy myös kuunnella koko perheen meinkiä. Toki voi vähän haravoida ideoita…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s