Uncategorized

Aikaimoinen poikkeustila

Huhhuh. Arki on kyllä aika intensiivistä. Moni ulottuvuus elämässä on päässyt ihan uuteen testisessioon. Jollain tavalla tuntuu, että pohjalla on positiivinen vire. Sitä ei ole kuitenkaan ihan helppo tavoittaa, kun tilanteet myllyttävät tunteita ja kärsivällisyyttä.

Tällaista en osannut aavistaa. En edes toista lasta odottaessa. Tekemistä, hommaa ja vaatimuksia riittää. To do lista on harvoin tyhjänä. Alan ymmärtää monia aiemmin kuulleita vanhempien toteamuksia. Kaikki puhuvat vaatimusten keventämisestä. Mitä se tarkoittaa? Elämä on tiivistä, vaikka minä olen kotona, miehelläni on joustava työ, emmekä rakenna taloa… Sukulaiset toki asuvat kaukana, emmekä saa mistään “ilmaista” apua arjessa.

Pesuhuonekaaos

Vielä muutama vuosi sitten en ihan ymmärtänyt arjen säännöllisyyden hienoutta. Mielummin valitsin vapauden kuin ennalta määritellyt ohjelmat. Nyt alan ymmärtää. Niiden avulla arki pyörii ja asiat tulevat tehtyä. Tein nyt meillekin ohjeellisen viikkosuunnitelman. Iltoja ei ole montaa viikossa. Jos molemmille koetetaan saada urheilua ja jotain perheen yhteistä puuhaakin loppuvat illat nopeasti kesken. Toivottavasti viikkosuunnitelma kuitenkin tukee hyvällä tavalla sekä mukavien että tarpeellisten asioiden toteutumista.

Lastenhoitokuvioita toivon voivamme jatkaa sopivassa määrin syksyllä. Myös muuta helpotusta meinaamme miettiä. Palaan niihin, jos ne onnistuvat. Nyt tuntuu siltä, että kaikkea ei tarvitse jaksaa itse. Se ei ehkä ole järkevääkään. Jotenkin tuntuu, että Suomessa on kunnia-asia suoriutua ja pärjätä. Toisaalta ehkä suoriutumista ja pärjäämistä on myös viisas delegointi. Tässä erityisvaiheessa on ehkä viisautta keventää siinä missä pystyy.

Elämänvaihe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s