Aktiivisuus

Pitääkö yrittää?

Blogisuunnitelmani sai monenlaisia reaktiota. Erityisesti useammat elämää nähneet sanoivat, ettei kannata yrittää liikaa. Jokaisen teeman kohdalla olen pohtinut tätä. Välillä olen miettinyt, onko tällainen yrittäminen edes järkevää. Tähän asti kokeilut ovat mielestäni kuitenkin tukeneet arjen jaksamista. Lisäksi olen koettanut tehdä järkeviä tavoitteita. Aktiivisuuden suhteen en ole nyt aivan varma.

Erityisesti unen suojeleminen on osoittanut hyvyytensä. Nukkumaanmeno houkuttelee harvoin, kun on sen aika. Se on kuitenkin kannattanut. Väsymys ei ole painanut liian raskaasti päivisin. Pinna selvästi paremmin hyvin nukuttujen öiden jälkeen. Myös parisuhteen vaaliminen positiivisesti ja lasten kanssa mukavien asioiden vaaliminen tuntuu luonnolliselta tavoitteelta. Aktiivisuus jakaa ajatuksiani.

Pyöräilyä

Tiedän, että liikunta tukee jaksamista paremmin kuin moni muu asia. Masentuneillakin se parantaa jaksamista selvästi. Syksyn alussa pohdin, pystyisinkö käymään tanssitunneilla kaksi kertaa viikossa. Saisin liikuttua kunnolla kaksi kertaa viikossa (mikä on periaatteessa alle suositusten). Aikani pyöriteltyäni aloin kuitenkin pelätä, että tästä seuraisi liikaa stressiä. En uskaltanut lähteä kokeilemaan. Nyt täytyy hyväksyä arjen rajoitteet.

Olen todennut, että perusarki on aktiivista. Lisäksi koetamme saada aikaan perheen yhteistä liikuntaa. Näidenkin kanssa tuntuu, että hyvä mieli on tärkeämpää kuin suorittaminen. Vastoin positiivista fiilistä ei nyt tunnu järkevältä yrittää. Vaatimuksia on arjessa muutenkin ihan tarpeeksi. Positiivinen ajatus tuntuu nyt ehkä jopa tärkeimmältä. Se voi kantaa myöhempään toteutukseen, kun arki vähän helpottaa.

Huippuonkaukana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s