Ravinto

Ruokakuu on täällä!

Tämä teema on kyllä yksi lemppareistani. Ruuanlaittoon ja ruokailuun liittyy niin paljon luovaa ja sosiaalista potentiaalia, että asioiden ajattelukin saa aikaan lämpimän tunteen. Toisaalta alituinen ruokahuolto vie todella paljon aikaa ja vaivaa. Yksinkertaisuus ja toimivuus ovat valttia, että jonkinlaisen ruuan saa pöytään. Arjessa täytyy tehdä kompromisseja, mutta toivon silti, että ruoka voisi tuoda sekä hyvää mieltä että hyvinvointia.

Blogi - 5

Perinteinen ravinto-ohjaus on hyvin konkreettista, ravintoarvoihin keskittyvää. Hyvä ruokailu on mielestäni paljon enemmän kuin vatsan täyttämistä tarvittavalla ravinnesetillä. Mielestäni ravitsemuksenkin keskeinen tavoite on kokonaisvaltainen hyvinvointi niin henkisesti kuin fyysisesti. Sairauksien ehkäisy tulee positiivisena sivutuotteena.

Nautintoa ja hyvinvointia on ajatus, johon haluan pyrkiä näiden pohdintojen myötä. Haluan pitää mielessä myös terveellisyyden, ekologisuuden ja helppouden. Kaikki ei ole kuitenkaan ihan yksinertaista lapsiperhearjessa, Näihin teemoihin palaan vielä pohdintateksteissäni.

Blogi - 4

Viime vuoden aikana olen useampaan kertaan tehnyt kuukauden ruokasuunnitelman, jonka raaka-aineet tilasin kerran kuussa. Tämä systeemi on keventänyt ja monipuolistanut ruoka-arkea monella tapaa. Kerron siitä ja kokemuksistani myös lisää.

Näissä teemoissa jatketaan. Hyvää ja maukasta lokakuuta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s