Ravinto

Tarpeeksi oikeita asioita

Kun kääntää ajatuksensa kielloista hyvien juttujen syömiseen moni asia alkaa loksahtaa kohdalleen. Itselle tämä on ollut melkein käänteentekevää. Näin mieliteot eivät ryöpsähtele ja vointi on muutenkin parempi. Patrick Borg on yksi esikuvani ravintoasioissa. Häneltä olen omaksunut juuri tämän ajatuksen, joka tuntuu itsestä melkein tärkeimmältä ravintoasioiden kanssa. Alkuun se tuntuu vähän liian yksinkertaiselta, mutta mielestäni se toimii yllättävänkin hyvin.

IMG_4344.JPGPeriaatteessa pärjään pitkäänkin syömättä. Ennen saatoin uppoutua johonkin puuhaan ja huomata illalla, että ei ole tullut syötyä. Lisäksi Minulla on ollut huono tapa napsia. Ensin leipä, sitten toinen, vähän pähkinöitä, vähän suklaata, vielä leipä, oliko vielä hyvää mehuakin jäljellä. Aikaisemmin en pitänyt kiinni säännöllisestä ateriarytmistä, vaikkakin periaatteessa koetin syödä terveellisesti. Ei kuulosta ihan järkevältä, mutta jotenkin sitä vain ajatteli tämän toimivan näin.

Lasten myötä olen alkanut syödä kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Kun silloin syö mahansa täyteen hyvää perusruokaa, päivät kuluvat ilman ylimääräisiä käyntejä herkkuhyllyllä tai voileipäketjuja. Säännöllisestä ateriarytmistä oli kuullut paljon, mutta jotenkin sitä ei ollut kuitenkaan sisäistänyt. Nyt oman kokemuksen kautta voi todeta, että kannattaa.

Blogi - 3 (1)

Ateriarytmin lisäksi koetan kiinnittää huomiota, että perusraaka-aineet ovat hyviä, terveellisiä ja monipuolisia. Kun niillä täyttää mahansa tulevat herkut sopivana ja kohtuullisena lisänä tähän komboon.

Ps. Patrick Borg pitää Pöperöproffa blogia, johon kannattaa ehdottomasti tutustua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s