Ravinto

Realiteetit ovat haastaneet monipuolisuuden

Uskon, että kaikille lukijoilleni lautasmalli ja terveellisen ravinnon periaatteet ovat tutut. Lapsen ruokailujen aloitus herkistää aikuisen vielä pohtimaan terveellisen ruuan kysymyksiä lisää: juommeko rasvatonta maitoa, syömmekö monipuolisesti, onko kalaa säännöllisesti jne. Kuukausien ja vuosien myötä arki tiivistyy, lasten mielipiteet vahvistuvat ja ruokahuolto usein kiireessä yksinkertaistuu. Kaiken tämän keskellä haluaisi kuitenkin tarjota ravitsevaa ruokaa.

Varmaan jokainen vanhempi on saanut joskus huolella valmistamalleen ruualleen tylyn vastaanoton: En tykkää! Vaihtelevan ruuan valmistaminen ei todellakaan aina palkitse. Esikoinen söi meillä pitkään monenlaista, mutta nyt ovat mielipiteet vahvistuneet. Epämieluisammat ruuat menevät alas, jos syötän ja kerron tarinaa. Tämä ei kuitenkaan tunnu kovin mielekkäältä. Sama ruoka ei myöskään maistu kovin montaa kertaa peräkkäin.

Blogi - 2

Hedelmät ja vihannekset maistuvat usein, mutta niiden kuoriminen lasten roikkuessa sylttötuoleissa nälkäisinä ei ole ihan helppoa. Jos ruoka on valmiina lykkään sen suoraan lasten eteen ja tuoreet vihannekset jäävät lähinnä välipaloille. Esikoinen on oppinut syömään salaattia, kun se on ollut hyvin pieneksi pilkottua ja hedelmä sekä juustopitoisuus ovat olleet korkeat.

Arki on ollut nyt entistä tiiviimpää, joten ruokahuolto on yksinkertaistunut entisestään. Viime vuonna oli vielä kiva kokeilla uusia juttuja, mutta nyt ollaan menty aika helpon kautta. Vihannespaloja päätyy kylkiäisiksi vaihtelevasti. Välipalatkin pyörivät aika samaa kaavaa. Jonkinlaista muutosta ja vaihtelua toivoisin ruokarutiineihin.

Blogi - 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s