Ravinto

Viimeisimmän ruokasuunnitelman toteutumisesta

Yllätyn lähes joka kerta, kun ruokaauunnitelma loppuu. Näinkö nopeasti neljä viikkoa menivät? Suunnittelemisen tarpeen ehtii unohtaa ja tottua ainesten löytymiseen kaapista suunnitelman mukaisesti. Pian pitäisi taas suunnitella. Jälleen saan todeta, että systeemi toimii meidän arjessa, vaikka se ei olekaan täydellinen.

Tässä kuussa on tullut keskimääräistä enemmän lisäkäyntejä kaupassa. Joinain kuukausina on muutamat maidon, vihannesten ja leivän täydentämiskerta riittäneet Tässä kuussa olemme käyneet pienillä ostoksilla varmaan kuusi kertaa. Maitoa on täydennelty. Toisaalta nämä käynnit on ollut helppo tehdä hakiessani esikoista kerhosta. Kauppa on siinä vieressä. Nämä ostokset hoituvat yleensä noin kymmenessä minuutissa, eikä suunnittelemista tarvitse. Kertaakaan ei ole täytynyt käydä isommilla ostoksilla autolla.

Blogi - 1

Jonkun mielestä tämä ei kuulosta toimivalta kokonaisuudelta, kun kaupassa tulee käytyä kuitenkin. Meillä tämä on nyt toiminut näin. Ajatus kahden viikon suunnitelmista alkaa tuntua kyllä kiinnostavalta. Silloin täydennysostokset jäisivät vähemmälle ja raaka-aineet saisi tuoreina. Ehkä jossain kohdassa kokeilisin sitä taas. Neljä viikkoa on tuntunut nyt jotenkin helpommalta yhdeltä suurelta suunnittelurykäisyltä.

Noin 70% päivistä toteutui tässä kuussa suunnitelman mukaan. Välillä päivien suunnitelmat vaihtoivat paikkaa. Tässä kuussa ei tullut suunniteltua liikaa yläkanttiin, joten ruokia jää yli ehkä vain kahdelle päivälle. Muutamaan kertaan ostin myös yhden ruokailun ainekset täydennyskerralla vieraita varten.

Blogi - 3

Huomion kiinnittäminen kasvisten saamiseen on lisännyt niiden kulutusta. Niitäkin on ostettu monipuolisemmin. Niiden loppuminen on ollutkin usean täydennyskäynnin syy. Ostetut tuotteet tulevat syötyä kotona, joten valinnat kaupassa määrittävät monipuolisuuden.

Totesin, että saan taas lisätä maitomäärän melkein kaksinkertaiseksi. Maitoa kuluu kyllä kovaa tahtia. Juomme osittain laktoositontain maitoa, joka säilyy pitempään, joten maitoa voi tilata kerralla enemmän. Ehkä seuraavaan tilaukseen laitan sitten yhteensä 22 litraa maitoa.

Suunnitelmaa tehdessä en ollut tullut ajatelleeksi Berliinin matkaani. Mies olisi kotona lasten kanssa ja huolehtisi ruokahuollosta myös. Listalla sattui olemaan suhteellisen helppoja ruokia, joten tein alkuun isomman satsin makaronilaatikkoa ja lopun mies hoiti suunnitelman mukaan.

Kokonaisuudessa saan todeta, että ruokahuolto toteutui tässä kuussa varsin mukavasti. Aina oli aineksia, joista tehdä ruoka. Suunnittelustressiä ei ollut. Kasvistenkin saanti oli aikaisempaa parempaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s