Ravinto

Ruokakuun tavoitteiden toteutumista

Ruokakuu on yhtäkkiä ohi. Arki on tiivistä, joten systemaattinen toiminta ja tavoitteista kiinnipitäminen ei aina onnistu. Ruokakuu toi silti edistystä ja hyviä juttuja.

IMG_2785.JPG

Omat syömistavoitteet

  • Syömisjuttujen pohtiminen ja kirjoittaminen on mielestäni tuonut vielä enemmän järkeä ja rentoutta. Ei kannata keskittyä liikaa yksityiskohtiin.
  • Hyvä ateriarytmi on toteutunut pääasiassa hyvin (paitsi reissussa). Energiataso ja herkuttelu ovat pysyneet mielestäni järkevässä tasapainossa. .
  • Olen syönyt herkkuja entistä paremmalla omallatunnolla ja mielestäni tilanne on ollut oikein sopiva. Herkuista on saanut hyvää mieltä, mutta määrät ovat olleet varsin kohtuullisia. En ole pitäytynyt täysin vain herkkuhetkiin, joissa keskityn herkkuun. Erillisten “rajoittamattomien” herkkuhetkien pitäminen välillä vähentää mielestäni herkuttelun raboittamisen tarvetta (lue lisää tästä).
  • Yhteisiä iltateehetkiä ei ole vielä ollut paljoa, mutta toivoa on.

Ruokasuunnitelma

  • Suunnitelma tuki hyvää arjen flow.ta ja vähensi ruuanlaittoon liittyvää stressiä.
  • Kasvisruokia on tullut tehtyä paljon. Toisaalta extempore ruuat ovat usein lihapitoisia. Haluaisin edelleen oppia lisää helppoja kasvisruokia.
  • Tuoreita kasviksia on tullut syötyä enemmän ja monipuolisemmin. Kun ostaa niitä kaupasta, ne tulevat syötyäkin.
  • Kalaa olisi kiva käyttää vielä monipuolisemmin. Kalakeskiviikon toteuttaminen torikaloista voisi jossain kohdassa olla taas hyvä juttu.

Blogi - 6

Käytännön juttuja

  • Välillä lasten kanssa ruuan tekeminen onnistuu. Välillä yltyy meno kuitenkin keittiössä liikaa. Silloin lasten siirtäminen leikkihuoneeseen onnistuu välillä. Ruuan laittaminen lasten kanssa ei ole stressitöntä, mutta olen iloinen, että se toimii kohtuullisesti.
  • Miehen ruokavuorot viikonloppuisin ovat olleet hyvä juttu.

Arki oli tässä kuussa varsin tiivistä. Ajatusenergiaa ei tavoitteiden systemaattiselle miettimiselle ollut. Asioiden pohtiminen kirjoittamalla sääti ajatuksia kuitenkin hyvälle taajuudelle. Ruokasuunnitelma tuki myös monipuolista arkiruokaa.

Blogi - 4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s