Perusterveys

Taistelua ei ole vielä edes aloitettu

Eräs WHO:n vaikutusvaltainen edustaja sanoi Hintsalle aikoinaan, että hänen mielestään taistelu kroonisia sairauksia vastaan on jo hävitty. Hintsa vastasi olevansa eri mieltä. Hänen mielestään taistelua ei ole vielä edes aloitettu. Länsimaisen lääketieteen on vain muutettava näkökulmaansa. (Saari, 2015)

Tämä kohta Oskari Saaren kirjassa Aki Hintsa nostatti innostustani. Joku älykäs ja arvostettu ihminen oli sanonut näin. Ennaltaehkäisy oli siihen asti tuntunut lähinnä idealismilta, johon ihmisillä ei ole resursseja. Pieni uusi usko ennaltaehkäisyn mahdollisuuksiin alkoi kyteä mielessäni.

IMG_6122.JPG

Viime vuosina olen pohdiskellut, että ennaltaehkäisy on tulevaisuuden lääketiedettä. Alamme ehkä ymmärtää laajemman ennaltaehkäisyn viisauden ihan arjenkin tasolla. Ymmärryksen kautta tulee motivaatio. Tämä ei tapahdu kertaheitolla, mutta uskon, että positiivinen kehitys tapahtuu.

Personal training palvelut ovat nousussa. Myös oman henkilökohtaisen hyvinvoinnin ja terveyden valmennus tullee saamaan tulevaisuudessa lisää ilmaa siipien alle.

IMG_6345.JPG

Tuntuu, että elämän tavoitteina tiedostamme oman hyvinvoinnin arvon. Materia tai uramenestys ei tuokaan täyttä tyydytystä. Oma hyvinvointi on tässä vahva kilpailija.

Miten sinne päästään eri tasoilla? Monella tavalla haasteet tuntuvat liian suurilta. Toisaalta uskon, että hyvä kehitys on myös väistämätöntä. Aika näyttää.

Näitä ajatuksia kirjoitellessa huomasin, kuinka innostukseni aiheeseen taas nousi. Täältä tullaan viisaampi huominen.

IMG_5995.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s