Perusterveys

Itsestä huolehtiminen antaa hyvän fiiliksen

Tämän kuun kokeiluiden idea oli huolehtia omista heikoista kohdista aikaisempaa paremmin. Suurin oivallus oli, että itsestä huolehtiminen tuntuu hyvältä. Selviä vaikutuksia en näiden kahden viikon aikana huomannut, mutta aion jatkaa useimpia niistä kuitenkin. 

En ole aikaisemmin mieltänyt hampaiden harjausta suoranaisesti itsestä huolehtimiseksi. Olen ajatellut, että se on vain asia, joka kuuluu tehdä. Kun otin samaan ilta- ja aamurutiiniin myös kostutustipat nenään ja silmiin muodostui siitä merkittävä itsestä huolehtimisen hetki. Tuntui hyvältä, että arjen keskellä arvostaa myös itseään. 

Silmien kostuttaminen tuntui ihan kivalta, mutta en voi sanoa, että olisin huomannut suurta eroa aikaisempaan. Toisaalta kuivat pakkasilmat ovat vasta alkamassa. Kivan rutiinin muodostuttua aion kyllä jatkaa näidenkin käyttämistä.

IMGP5155

Suoranaisia vaikutuksia en huomannut myöskään nenätipoista tai nenän huuhtelusta. Nenätippojen ajattelin kuitenkin käyttää edelleen, kun ne ovat ostettu. Nenäkannuhuuhtelu tuntui jokseenkin turhalta ja hankalaltakin, kun en ottanut erillistä suola-astiaa pesuhuoneeseen. 

Hampaiden harjauksen pidentäminen on onnistunut aika hyvin, mikä on ollut positiivista. Myös napsiminen on ollut järkevämpää. Ajatuksista pompsahtaa useammin kysymys, onko tämä suupala tarpeellinen.

Mammapilateksen opit ovat melkein joka päivä mielessä, mikä on hurja parannus aikaisempaan. Parantamista on toki vieläkin paljon, mutta suunta on hyvä. 

Kokemus itsestä huolehtimisesta on voimaannuttava. Eri ihmisille sen toteuttaminen on varmasti eri asioita, mutta hyvillä motiiveilla se tuntuu kokonaisvaltaisesti hyvältä. Tässä kuussa pohdinnat omien heikkojen kohtien ympärillä on ollut myös merkittävää. Hyväksyntä on lisääntynyt. Elämä ei ole täydellistä, mutta siinä on niin paljon hyvää joka tapauksessa!

IMG_5671

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s