Uncategorized

Uusi ja vanha vuosi

Uuden vuoden alkaessa pysähdyn yleensä pohtimaan mennyttä vuotta sekä katsomaan eteenpäin. Totesimme ennen joulua, että vuosi 2018 oli ulkoisilta puitteiltaan varsin stabiili. Siihen sisältyi suuria positiivisia tunteita, mutta myös tiukempia jaksoja. Tulevaan vuoteen saattaa sisältyä enemmän muutoksia. 

Blogin puitteissa käsittelin viime vuonna monia antoisia teemoja. Haastoin itseni kokeilemaan uutta. Se on ollut antoisaa, mutta tapojen pysyvyys ei ole ihan itsestään selvää. Paljon hyvää niistä on kuitenkin seurannut. Blogissa on jäljellä vielä viimeisen teeman muutamat osat ja pohdinnat koko projektista. Monenlaisia ajatuksia on tässä kuukausien kuluessa muodostunutkin.

img_8355

Vuosi 2018 oli monenlaisten tunteiden vuosi. Elämä on antanut paljon hyvää mutta myös hyvän määrän haasteita. Olen tavoittanut monia tunteita uudella tavalla. Muun muassa kiitollisuudesta olen oppinut uutta. Jollain tavalla olen saanut myös pientä järkeä elämän hektisyyteen. Elämä on ohjannut nöyremmäksi ja haastanut pohtimaan. Vanhemmuus ei muun muassa ole ihan niin yksinkertaista kuin joskus ajatteli. Täytin myös 30-vuotta, mikä tuntui merkittävältä.  

Blogi on ollut inspiroiva osa vuotta 2018. Se on avannut mielenkiintoisia pohdintoja ja keskusteluja useampaan suuntaan. Oli harppaus tarttua uuteen ideaan, mutta on ollut rohkaisevaa oikeasti lähteä toteuttamaan sitä ja vaihtaa huomata inspiraation tarttumistakin. 

img_5082

Halusin jatkaa monia positiivisia kokeiluja viime vuodelta. Jotkut asiat toimivat edelleen, mutta osa on tällä hetkellä lähinnä positiivisia tavoitteita ajatuksen tasolla. Esimerkiksi nukkumaan meno ja ruuduttomuus eivät ole toteutuneet kovin hyvin viimeiseen kuukauteen. Juhlakautena tämä on tietysti ymmärretävää, mutta selvästi enemmän hyviä iltoja olisi voinut väleissä olla. Tavoite tähän on kuitenkin positiivisena olemassa ja arjen kuvioiden muuttuminen antaa sille myös paremmat edellytykset. 

Jotkin tavoitteet olivat vähän liian yleisiä, kuten veden juomisen lisääminen. Olisin halunnut tehdä siitä ihan kunnon seurannan, mutta en saanut sitä aikaiseksi. Sen haluaisin toteuttaa nyt paremmin. Kehonhuolton suhteen ei tilanne ole mitenkään täydellinen. Tanssi tunnin jatkuvat taas muutaman viikon päästä, mutta omatoiminen kehonhuolto on taas jäänyt vähälle. Toisaalta tilanne on kyllä parempi kuin vuosi sitten. 

img_5215

Viime syksy tuntui poikkeuksellisen tiukalta monella tavalla. Vieläkin tuntuu, että ehtiminen ja aika ovat kortilla (tai tekemistä on liikaa). Nyt on kuitenkin ilmassa ehdottomasti positiivista väreilyä. Miehenikin kysyi eilen kotiin tullessa, onko jotain erityistä tapahtunut. Ei muuta kuin tunne arjen kuvioiden selkiytymisestä. Lasten nukuttaminen iltaisin on alkanut toimia taas paremmin. Lisäksi ajatus puistotoiminnan aloittamisesta molempien lasten kanssa, antaa uusia mahdollisuuksia arjen järjestämiseen. 

Kokonaisuudessa pohjalla on fiilis, että vuodesta 2019 tulee mielenkiintoinen ja hyvä. 

img_6888

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s