Keskeneräiset äidit

Keskeneräiset äidit – podcast

Viimeiset viikot ovat olleet innostavan jännittäviä. Minä ja ystäväni Petra olemme startanneet podcastin nimeltä Keskeneräiset äidit – Arjen sinfoniaa ja unelmia tyytyväisyydestä. On ollut tosi hienoa tehdä tätä yhdessä ja olemme olleet toisiamme hyvin täydentävä tiimi. Kaksi jaksoa on jo ulkona ja olemme saaneet erittäin rohkaisevaa palautetta. Kerron podcastin tausta nyt vähän enemmän täälläkin. Blogissa minulla on käynnissä vielä henkisen energian pohdinnat ja sitten vielä koko kokeiluvuoden kokoavat ajatukset. Juuri nyt tuntuu parhaalta keskittyä muutamaan asiaan kerralla: podcastin saamiseen hyvälle alulle ja perheeseen. Niinpä palaan blogipuolelle aktiivisemmin taas, kun podcast on hyvällä momentumilla liikkeellä. 

Kuvaamme podcastiamme näin: Me kaksi pienten lasten äitiä unelmoimme tyytyväisyydestä ja fiilistelemme arjen koko kirjoa. Haluamme tukea ja rohkaista jokaista omannäköiseen ja tasapainoiseen äitiyteen, viihdyttää, pohtia suuria ja pieniä kysymyksiä, ratkoa arjen ongelmia, kipuilla ja iloita…

Ajatus podcastista oli ilmoilla jo pitkään ennen kuin ryhdyimme toimeen. 18.3.2018, eli tasan vuosi ennen ensimmäisen jakson julkaisua Petra kirjoitti blogiinsa arkeenkatkettyaarre.fi unelmapostauksen, jossa hän mainitsi podcastin yhtenä haaveenaan. Hänellä ei ollut siinä vaiheessa konkreettista ajatusta sen toteuttamiseen. Luin tuon ajatuksen ja juttelimme siitä ihan yleisesti sen jälkeen. Alkukesästä puhuimme asiasta taas ja syksyllä meistä alkoi tuntua, että voisimmeko oikeasti ajatella tekevämme jotain yhdessä. Alkuvuodesta päätimme oikeasti lähteä toteuttamaan unelmaamme. 

IMG_3994

Saimme välineitä lainaan yhdeltä ystävältä. Lasten sairastelut ja muut yllätykset siirsivät kuitenkin kokouksia ja äänityskertoja, mutta viimein olimme yhdessä mikkien ääressä. Ensimmäinen nauhoituskerta oli erityinen ja jännittäväkin kokemus. Lähdimme tekemään hyvällä mielellä, mutta yhteinen juttelu sujuikin paremmin, kuin olisimme ajatelleet. Tuntui kuin molemmat toisivat luonnostaan esiin toisen parhaita puolia. Kun olimme valmiita, oli molemmilla jopa vähän hämmentynyt tunne, että mitä juuri tapahtuikaan. 

Lähdimme nopeasti luomaan graafista ilmettä ja sosiaalisen median kanavia. Meillä oli tavoitteena tehdä hyvännäköinen kokonaisuus ja ideoita tuli mieleen kuin itsestään.  Olimme siitäkin vähän ihmeissämme. Meillä oli tunne, että tämä idea vie nyt meitä eikä me sitä. Lisää blogin tarinasta voi käydä kuuntelemassa ensimmäisestä jaksosta täältä. 

IMG_3998

Viime viikolla puhuimme, että haluaisimme sekä nauhoittaa uusia jaksoja että suunnitella strategioita vähän tarkemmin. Ensimmäinen yhteistyökuviokin on jo käynnissä. Pohdimme, miten saisimme aikaa paneutua tähän kaikkeen. Petra sai keskiviikkona idean, että lähtisimme viikonloppuna risteilylle tekemään hommia. Nukkuisimme hyvän yön ja sitten olisi koko päivä aikaa uppoutua. Tuntuu melkein ihmeeltä, että tämä onnistui. Molempien perheillä oli vapaa viikonloppu ja miehet näyttivät vihreää valoa. Nyt on uusia jaksoja purkitettuna ja visioita laadittuna. 

Toki tähän alkuun on mennyt paljon aikaa, kun kaikki palikat pitää päättää ja moni juttu on uutta. Välillä on tuntunut, että ajatukset ovat olleet ihan muualla kuin tässä hetkessä. Toisaalta lapset ovat alkaneet leikkiä paljon keskenään. Sydämessä on ollut myös onni siitä, että heillä on toisensa. Osittain tämän takia päätin, että blogin puoli saa olla rauhallisempaa hetken. Ilmoittelen sitten facebook.ssa ja instassa, kun taas palaan pohdintoihin täällä. 

Kiitos vielä kaikille, jotka ovat rohkaisseet ja antaneet palautetta Podista! Se on tuntunut todellakin merkittävältä ja rohkaisevalta! 

Keskeneräiset äidit – Soundcloud (Täältä löydät kuunneltavat podcast jaksot).

Keskeneräiset äidit – Facebook

Keskeneneräiset äidit – Instagram

 

53188004_1469431039860353_3345591472735911936_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s