Henkinen energia

Henkisten voimavarojen loppupohdinnat

Istun aurinkoisella terassilla Välimerta katsellen. Makea kukkien tuoksu leijailee ympärilläni. Lintu laulaa ja meri välkehtii. Saan olla rauhassa kenenkään häiritsemättä. Mieli lepää. Vaihteluna vapaus, luova aika ja kaunis luonto ovat voimaannuttavia. Näissä kauniissa maisemissa olen rauhoittumisen lisäksi pohtinut myös omaa arkeani. Rakkaat ihmiset ovat minulle kaikista tärkeimpiä ja haluaisin elää heidän kanssaan onnellisia päiviä. Arki vetää kuitenkin aika tiukoille ja henkinen energiani tuntuu välillä heittelevältä. Toki pohjimmiltaan elämä on kaunista, onnellista ja hyvää.

Omalla pienellä retriitilläni olen ehtinyt pohtia arkeamme paremmalla perspektiivillä. Olen todella monesta asiasta kiitollinen ja koen itseni etuoikeutetuksi. Toisaalta innostun asioista ja haalin arkeen erilaisia projekteja. Viime aikoina on tekemistä luovien projektien kanssa ollut taas paljonkin. Se on ollut todella antoisaa, mutta välillä myös stressaavaa. Kodin hoito on jäänyt välillä puolitiehen ja arjen suunnitelmallisuus vähän kadonnut akuuteimpien hommien painaessa päälle. Tietysti useampi asia on mennyt kivasti eteenpäin ja hektisin aika alkaa (ehkä) olla ohi.

613E82DD-BCD1-40C5-A28F-9D1B78F5D02D

Kävin reissussa ajatusketjua taas ajan rajallisuudesta. Mietin, että voisi olla taas toimiva ratkaisu ”ostaa” vähän lisää aikaa laajemman kodinhoitoavun muodossa.

Henkiset voimavarat -kuukausien aikana on tuntunut merkittävältä tiedostaa itselle tärkeitä asioita. Juuri nyt en koe voivani lisätä näitä kovin paljoa arjessani. Toisaalta näiden tiedostaminen vaikuttaa valintoihin ja ohjaa elämää hiljalleen hyvään suuntaan. Ehkä niille onnistuu antamaan myös vähän enemmän huomiota ja aikaa. Olen jopa pohtinut tarkempaa viikkosuunnitelmaa ja asioiden aikatauluttamista kotäitiarjessakin. Se voisi auttaa toimimaan vielä enemmän oman tärkeysjärjestyksensä mukaan.

Pohdinnat henkisten voimavarojen ympärillä jatkuvat varmaan loppuelämän. Näiden tiedostaminen tuntuu kuitenkin hyvin merkittävältä askeleelta. Toivon mukaan elämä etenee näiden avulla hyvään ja voimaannuttavaan suuntaan.

19F1BC07-C96B-4731-BD75-680C7DAC5A89

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s