Esittely

Elämä pikkulapsiperheessä ei ole aina ihan helppoa. Vaatimuksia ja mahdollisuuksia on paljon; aikaa ja jaksamista vähemmän. Inspiroiduin ajatuksesta, että huolehtimalla omasta hyvinvoinnista minä ja koko perhe voisimme paremmin. Olen lähtenyt liikkeelle ihan perusasioista. Uni, kehonhuolto, ravinto… Yhtä teemaa pohdin ja kokeilen noin kuukauden kerrallaan. Mitä mahdollisuuksia näissä on arjen ja hyvinvoinnin parantamiseen. Pohdin lähes koko ajan realiteetteja, armollisuutta ja tärkeysjärjestystä. Toivon, että hyvinvoinnin tavoittelusta tulisi yksi arkea tukeva elementti, ei stressaava tavoitelista.

A5340988-20E4-4C2E-A3F9-629613E11C3D

Matkaa on takana jo useamman teeman verran. Välillä palaan vanhoihin tottumuksiin, mutta kokemus paremmasta jaksamisesta ja positiivisesta vireestä vetää puoleensa.

Kuukausien teemat ovat seuraavat:

 1. Perustan luominen
 2. Uni ja ruudut
 3. Kehonhuolto
 4. Parisuhde
 5. Lasten kanssa voimaantuminen
 6. Aktiivisuus
 7. Ravinto
 8. Yleinen terveys ja sairaudet
 9. Itsensä toteuttaminen ja henkiset voimavarat
 10. Työ ja sosiaaliset suhteet
 11. Elämänhallinta, koti, tavarat
 12. Loppuarvio

Nelihenkinen perheemme viihtyy metsäretkillä ja yhteisillä seikkailuilla, vaikka koti on meille myös rakas. Minä Säde työstän päivisin kotiarkea 1- ja 3-vuotiaide lasten kanssa. Omina hetkinäni ideoin ja pohdiskelen. Lääkärinä käyn joskus keikkatöissä. Tutkijamieheni on hillityllä mielenkiinnolla, mutta positiivisella mielellä mukana.

IMG_5508

On ollut mahtava kuulla innostuksen ja ajatusten tarttuvan. Hyvinvointipuhetta on kaikkialla, mutta pikkulapsiperhearjessa se jää helposti kaiken muun alle ja ihan perusasiat hämärtyvät. Pieninkin muutoksin voi saada enemmän jaksamista ja positiivista sykettä arkeen. Tervetuloa mukaan matkalle!

Yhdessä